
Lizoprst, prstoliz i pripetavanje: Donosimo pobjednički meni 'Večere za 5'!

Poduzetnica Marija Vučković, poznatija kao Mara Uštipak, ugostila je Nataliju, Renatu, Marinka i Marka peti dan sinjskog tjedna 'Večere za 5' u svom luksuznom domu u Sinju. Marija je svojom večerom oduševila goste i odnijela ovotjednu pobjedu, a popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.
Predjelo
Lizoprst
jaja
mlijeko
brašno
voda i sol
Prvo pripremite uštipke tako da umijesite jaja s mlijekom, brašnom, vodom i soli. Zatim ih pržite na umjerenoj vatri u suncokretovom ulju. Uz to poslužite narezani pršut, sir i masline na plati.
Glavno jelo
Prstoliz
janjetina
krumpir
Janje zasolite, nabijete na ražanj i pecite 3 i pol sata.
Krumpir prerežite na pola, stavite u njega malo pancete i ispecite u pećnici.
Desert
Pripetavanje 11 punata
jaja
vanilin šećer
brašno
mlijeko
prašak za pecivo
jagode
orasi
kivi
banane
vrhnje za šlag
Ovo je torta od 11 slojeva. Prvo napravite podlogu od biskvita koji se sastoji od 4 jaja (odvojiti žumanjke od bjelanjaka), 4 žlice šećera, malo vanilin šećer, 4 žlice ulja, 4 žlice mlijeka, 4 žlice brašna i prašak za pecivo.
Za koru od bjelanjka potrebno je 8 bjelanjaka, 250g šećera, te limunov sok.
Krema se napravi od 8 žumanjaka, 8 žlica šećera, 5 žlica brašna, 3 dcl mlijeka, vanilin šećer. Sve skupa skuhate na pari. Kad se malo ohladi dodate margarin i podijelite na dva dijela. U jednu polovicu kreme dodajte mljevene orahe.
Kad ste sve posložili krećete sa slaganjem torte po ovom redosljedu: biskvitna kora, šlag, jagode, kora od bjelanjaka, krema s orasima, kivi, šlag, kora od bjelanjaka, krema bez oraha, banane, šlag.
POGLEDAJTE VIDEO Sindikalist Sever o cijenama hrane: 'Bezobrazno je skupo. Hrana mora pojeftiniti, ima uvjeta za to'










