
Gosti su bili jako strogi, ali 'Bijela bomba' osvojila je sve

Ivan Turković ugostio je Ivanu, Leonelu, Suzanu i Marina u Viškovu drugog dana riječkog tjedna 'Večere za 5'. Domaćin je za svoju večeru osvojio 33 boda i to mu je bilo dovoljno za ovotjednu pobjedu u Večeri za 5. Evo recepta za njegov pobjednički meni.
Predjelo
Čarolije iz pušnice
slanina
šunka
gauda
jaja
svježi sir
brašno
kvasac
Na luku pržimo slaninu i šunku prethodno narezane na kockice, gaudu također narežemo na kockice. Nakon toga ove sastojke pomiješamo sa jajima, svježim sirom, brašnom i kvascem. Ostavimo sa strane da fermentacija odradi svoje zatim stavljamo u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijevih na oko 45 minuta. Uz to poslužimo domaće suhomesnate proizvode.
Glavno jelo
Pijana teletina
teletina
brašno
jaja
krušne mrvice
vino
gljive
vrhnje za kuhanje
krumpir
Teleće šnicle izlupamo i posolimo, zatim stavljamo u brašno, pa jaja, pa krušne mrvice te pržimo u ulju dok meso ne dobije zlatnu boju. Nakon toga poslažemo u tepsiju, prelijemo vinom, vodom, peršinom, češnjakom te ostatkom ulja od prethodnog pečenja te stavljamo u pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih na oko pola sata.
Uz to pripremimo umak od gljiva. Popržimo luk te dodamo gljive, nakon toga vrhnje za kuhanje, te začine i sol.
Uz to poslužimo pire krumpir.
Desert
Bijela bomba
keksi
maslac
mlijeko
šećer
svježi sir
vrhnje za šlag
želatina
maline
bijela čokolada
Kekse usitnimo, pomješamo sa topljenim maslacem, mljekom i malo šećera te napravimo bazu. Svježi sir mješamo sa šećerom, vrhnjem za šlag i želatinom dok se ne stisne. Maline kuhamo sa šećerom, vodom i želatinom. Bijelu čokoladu rastopimo s malo vrhnja za šlag te prelijemo po torti koju smo složili po slojevima.
POGLEDAJTE VIDEO Festival s mirisom i okusom mora: U Zadar stigli recepti iz cijeog svijeta















