
Ni luk nije što je bio: stiže luk koji ne izaziva suze ni loš zadah

Ćevapi se ne mogu jesti bez luka, kao ni slanina ni čvarci ni mnogo drugih delicija iz naših krajeva. Ni salate ne idu bez luka, a ni varivo od graha.
No, iako je luk neizopstavna namirnica, a pritom i zdrava za organizam, nikako nije zdrava za vaš socijalni život. Izgleda da će se i to uskoro promijeniti pa ćemo moći imati, kako kaže izreka, i ovce i novce.
U Americi je proizveden luk od kojega ne lijete kišu suza dok ga režete i koji ne ostavlja zadah u ustima. Na luku koji ne grize za oči i ne smrdi znanstvenici i poljoprivrednici iz Nevade su zajedno radili desetljećima, točnije od 1980. godine.
Nova vrsta luka zove se Sunion i plod je kombinacije nekoliko vrsta luka te nema nikakve veze s genetskim inženjeringom.
Tvorci Suniona ponosni su na činjenicu da ovaj luk ima isti intenzivni okus kao i stari dobri luk, ali ne baca kuhare u plač niti djeluje asocijalno na ljude koji ga jedu.
Sunion je već plasiran na tržište u Nevadi i Washingtonu, a uskoro se planira distribucija diljem svijeta.
Od uklanjanja akni do smirivanja pčelinjeg uboda: 7 nevjerojatnih stvari koje luk može napraviti
Priroda ima čudesne mehanizme: evo zašto plačemo dok sjeckamo luk
Luk tjera suze na oči, tjera ljude od nas, ali i bolesti. Znate li koji je najzdraviji?
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!













