Drugo stanje /

Neobične želje: zašto trudnice ne mogu odoljeti kiselim krastavcima?

Zašto tako mnogo žena posegne u trudnoći za ukiseljenim krastavcima ili kapulicama? Stručnjaci kažu da ima logike u tim žudnjama

VOYO logo
VOYO logo

Hrana koja je prirodno kisela ili je ukiseljena stimulira metabolizam, kažu njemački stručnjaci.

Ona sadrži i mnogo vitamina C koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij i stimulira rast kostiju - što je posebno važno tijekom trudnoće.

Žudnja za nekom namirnicom možda je način da tijelo poruči da je ta hrana dobra za tu osobu.

Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina - prirodnog stimulatora raspoloženja.

Pročitajte naš detaljan vodič Trudnoća po tjednima

Pročitajte još:

Drugo stanje: detaljne smjernice za zdravu prehranu u trudnoći

Slatko iščekivanje: signali koje vam tijelo šalje kad nosite djevojčicu

Folna kiselina u trudnoći: zašto je važna?

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali