NIJE SVE SIVO /

Više se ne morate suzdržavati: Ako jedete tamnu čokolade možete smanjiti rizik za ovu bolest

Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni

VOYO logo
VOYO logo

Jedenje čokolade moglo bi smanjiti rizik od bolesti desni, tvrde istraživači.

Antioksidansi iz zrna kakaovca, posebice u tamnoj čokoladi, uzrok su tome, smatraju stručnjaci. Sir i neslani kikiriki također su povezani s manjim rizikom, ali filtrirana kava i niskokalorična pića mogu povećati rizik.

Čokolada i sir smanjuju rizik

Studija Medicinskog sveučilišta Chongqing u Kini izvijestila je: "Naša otkrića ukazuju na potencijal personaliziranih dijeta."

Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni, dok je neslani kikiriki povezan sa 71 posto manjim rizikom. Riža je povezana s 58 posto nižim rizikom, ali filtrirana kava povećava rizik za 42 posto uz 57 posto veći rizik kod niskokaloričnih pića.

Smatra se da aditivi u pićima mogu biti uzrok, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Četiri kuglice za 17 eura u Opatiji: Austrijanci imaju skupo pivo, zašto mi ne bismo sladoled?

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali