MAGNET /

Zdrav i balansiran obrok: Pripremite otkošteni zabatak s crnom rižom i coleslaw salatom

Ovo je jelo idealno za one koji vole balansirani i zdravi obrok pun kontrasta i užitka

VOYO logo
VOYO logo

Otkošteni zabatak poslužen uz aromatičnu crnu rižu i osvježavajuću coleslaw salatu predstavlja savršen spoj sočnog mesa, bogatih okusa i hrskavih povrtnih tekstura. Crna riža dodaje jelu nutritivnu vrijednost, dok coleslaw salata pruža laganu kiselkastu svježinu koja uravnotežuje cijeli obrok. Ovo je jelo idealno za one koji vole balansirani i zdravi obrok pun kontrasta i užitka.

Recept za otkošteni zabatak s crnom rižom i coleslaw salatom

Sastojci:

Otkošteni zabatak 500 g

Crna riža 250 g

Soja 0,1 dcl

Đumbir 10 g

Med 1 žlica

Češnjak 1 režanj

Crveno zelje 200 g

Mladi luk 1 kom

Ljubičasti luk 1 manja glavica

Mrkva 1 kom

Limun 1 kom

Sezam 1 žličica

Priprema:

Otkošteni zabatak mariniramo sa češnjakom, medom, đumbirom, sojom i suncokretovim uljem te zapečemo na tavi. Pripazite da pečete na srednje jakoj vatri da vam med i soja nebi zagorili i pustili gorčinu.

Crnu rižu namočimo u vodi i pustimo par sati, nakon toga je procijedimo. Rižu kuhamo u omjeru 2/1, u blago posoljenoj vodi.

Crveno zelje, ljubičasti luk i mrkvu naribamo, sitno nasjeckamo mladi luk i začinimo sa maslinovim uljem, limunovim sokom, te solju i paprom.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO Kus kus salata s pilećim stripsima, recept za lagani obrok

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali