
Jednostavno, a drugačije: Recept za rižoto od bundeve s mascarponeom
Ovaj kremasti, a nesvakidašnji rižoto oduševit će vaše ukućane, a nećete ga se postidjeti niti pred gostima. Jednostavan je za pripremu, a sasvim je drugačiji od uobičajenih jela koja smo navikli pripremati kod kuće.
Recept za rižoto od bundeve s mascarponeom
Sastojci:
Riža arborio 200g
Ljutika 2kom
Bijelo vino 1dcl
Bundeva butternut 1kom
Bučine sjemenke 50g
Soja sos 1 žlica
Mascarpone 50g
Bovidur 30g
Maslac 20g
Mrkva 1kom
Priprema:
Prvo očistimo bundevu, narežemo na kockice, posolimo, pouljimo i stavimo u pečnicu na 170° cca 30min.
Od luka i malo mrkve napravimo brzinski temeljac koji ćemo koristit za kremu od bundeve i podlijevanje rižota.
Dok nam se bundeva peče tostiramo bučine sjemenke na suhoj tavi. Kad nam sjemenke počnu pucketat maknemo s vatre, podlijemo s malo soja sosa, dobro promiješamo i stavimo sa strane da se hladi.
Kad nam se bundeva ispekla 1/3 kockica stavimo sa strane, a od drugog dijela napravimo kremu.
Sad krećemo sa pripremom rižota. Ljutiku sitno nasjeckamo, stavimo u vruću tavu i blago posolimo. Kad nam se ljutika zastaklila, dodamo rižu, kratko je tostiramo pa dodamo bijelo vino.
Kad nam vino ispari, počnemo polako podlijevati povrtnim temeljcem. Rižu moramo polako podlijevati da izvučemo čim više škroba iz riže i da nam rižoto bude kremastiji. Nakon cca 10 minuta dodajemo kremu od bundeve i nastavljamo sa miješanjem i podlijevanjem. Pripremimo kockice maslaca, ribani bovidur i jaču žlicu mascarponea za mantekiranje. Kad nam je riža al dente, gasimo vatru i dodajemo maslac, mascarpone, bovidur i jako miješamo da dobijemo lijepu kremu.
Nakon miješanja rižoto pustimo da odmara minute, a zatim možemo servirati. U duboki tanjur stavimo rižoto, a na njega stavimo pečene kockice bundeve i tostirane bučine sjemenke.
Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet nedjeljom od 16 sati!
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama















