RECEPT TJEDNA /

Nogometnim menijem osvojio je goste, isprobajte pobjednički meni 'Večere za 5'

Milan mu je dao devet bodova jer mu se nije svidjela dekoracija stola, a Damir osam bodova jer mu desert nije bio dovoljno sladak

VOYO logo
VOYO logo

Antonio Kovačević ugostio je protukandidate u osječkom tjednu “Večere za 5”. Osvojio je 37 bodova i tako odnio ovotjednu pobjedu. Ruži i Kseniji je sve bilo super i dale su domaćinu ocjenu deset, Milan mu je dao devet bodova jer mu se nije svidjela dekoracija stola, a Damir osam bodova jer mu desert nije bio dovoljno sladak, a glavno jelo dovoljno slano. Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

Predjelo

Leti, leti lopta od perja (juha od fazana i junetine)

1⁄2 fazana1⁄2 kg junetine od kosti5 većih mrkvi1 peršin3 /4 celera1 veća glavica crvenog luka1⁄2 glavice cvjetačeZačini – vegeta, sol, papar1⁄2 kg rezanaca

Očišćeno i oprano meso stavimo u lonac i dodamo oko 4 l vode. Kada zavri, pokupimo pjenu i dodamo očišćeno povrće i začine. Ostavimo da vrije na laganoj vatri oko 2 sata, zatim procijedimo i zakuhamo rezance. Juha je spremna za posluživanje.

Glavno jelo

Divlji gol u kotlu (kotlovina od divlje svinje)

4 kg mesa2 glavice luka1 kg krumpira0,5 kg mrkveVrganjiSlatka paprikaLjuta paprikaSolSenf

Meso izrezati u tanke šnicle, staviti u tanjur za kotlovinu i dinstati s malo vode dok meso ne omekša, zatim dodati sol, papriku i kuhati dok meso nije gotovo. U kotliću pored staviti krumpir, mrkvu i luk. Kada bude skuhano, izvaditi luk, mrkvu i krumpir te sve izblendati i dodati u kotlovinu da se zgusne.

Desert

Voćna utakmica (torta s jogurtom i voćem)

Sastojci za biskvit:

4 jaja8 žlica šećera4 žlice vode12 žlica brašna1⁄2 praška za pecivo

Izraditi jaja i dodati šećer, zatim dodavati po 1 žlicu vode, kada se sjedini, dodatibrašno i prašak za pecivo, izliti u kalup i peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Sastojci za fil:

3 želatine3 jogurta1⁄2 ml šlagamalo limunske kiseline200 gr šećera1 preljev torte

Izraditi šećer i jogurt te zatim dodati šlag, otopiti želatinu u 12 žlica vode, a zatim ju sipati u fil.

Obložiti kalup s prozirnom folijom, staviti ananas, zatim izliti pola fila, na fil staviti koricu od pola biskvita, a na nju staviti breskve. Gore staviti ostatak fila i drugu polovicu biskvita. Ostaviti da se ohladi, izvaditi iz kalupa pa ukrasiti preljevom.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali