
Hrskavo, sočno i neodoljivo ukusno, prženi pileći popsi iz kuhinje vrhunskog chefa

Svi smo mi u jednom trenutku voljeli lizalice, ali znali smo da nisu pretjerano zdrave. Pokazat ću vam ukusnu alternativu kako lizalice napraviti da su mesne, odnosno puno nutritivnije. Djeca će to obožavati.
Hrskavi, sočni i neodoljivo ukusni, prženi pileći popsi s BBQ umakom i štapićima povrća savršen su spoj zabavne hrane i klasičnih okusa. Ovi mali zalogaji paniranog i prženog pilećeg mesa idealni su za dijeljenje, a uz bogati BBQ umak dobivaju dimenziju slatkog i dimljenog okusa. Svježi štapići povrća, poput mrkve, celera i krastavaca, donose kontrast hrskavosti i svježine, čineći ovo jelo ne samo ukusnim nego i vizualno privlačnim.
U nastavku slijedi cijeli postupak u tekstualnom obliku, a ako želite i pomoć videa za cijeli tijek kuhanja– posjetite MasterMeal stranicu. Samo budite strpljivi i sve će ići laganini.
Za lizalice od piletine potrebno je znati tri tehnike.
Kako pripremiti pileći lollipop?
Kako napraviti pržene popse od piletine?
Kako napraviti domaći BBQ umak?
A nakon toga sve serviramo na tanjur.
Krenimo!
Potrebne namirnice:
Worcestershire umak (10g)
Panceta (55g)
Voda
Biljno ulje
Pileći batak
Kečap (300g)
Papar mljeveni
Brašno
Krušne mrvice
Luk (55g)
Senf (50g)
Jaje (2 kom)
Pileći lollipop
Postupak:
Uzmemo sirovi batak pa dio gdje je deblje meso odvajamo od kosti i vučemo na tanji dio
Meso zarežemo skroz do kosti
Potom zglob očistimo, odnosno odvojimo mu vrh
Zarotiramo meso u dlanu vrteći u jednu stranu
Prženi popsi od piletine
Postupak:
Razmutimo 2 jaja u pripremljenoj posudi
Posolimo razmućena jaja i pripremljenu piletinu
Uvaljamo lollipop u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice.
Dobro ih pritisnemo u dlanu kako bi se prezle što bolje primile za meso. Kako ih stisnemo, usput ih i rotiramo. Potom ih odložimo sa strane u zasebnu posudu
Ugrijemo ulje u dubokoj tavi na 160 stupnjeva. Bolje je pržiti ih na nižoj temperaturi, nego višoj. Tako neće ostati sirovi iznutra, a zagoreni izvana
Kada se ulje dovoljnu ugrije, ubacimo pileće popse u duboku tavu/duboku masnoću
Povremeno okrećemo pomoću kuhinjske pincete ili prihvataljke dok ne dobiju zlatnosmeđu boju
Kada su gotovi, odložimo ih na rashladnu rešetku kako bi se višak masnoće mogao dobro ocijediti, a vanjski dio popisa bio što hrskaviji
Ako su popsi deblji, veći, pržit ćemo ih koju minutu duže
Serviranje
Operemo povrće
Mrkvu ogulimo i izrežemo na štapiće. Stabljiku celera prerežemo na pola da dobijemo štapiće
Štapići mrkve i celera neka su nam približno jednakih veličina
Dobar tek,
POGLEDAJTE GALERIJU















