
Zdrave grickalice sadrže više šećera od slatkiša

Što ste jutros doručkovali? Kroasan od čokolade i kavu? Ili ste ipak ljubitelj žitarica s mlijekom?
Srušen je mit o nutritivnim vrijednostima tzv. najboljeg doručka u koji smo svi naivno povjerovali.
Glasovite pahuljice ne zahtijevaju kuhanje, klinci ih mogu pripremiti sami, svi ih vole i rijetko će zdjelicu ostaviti polupunu, dostupne su cijele godine i još k tome zdrave – savršen obrok.
Neke od njih zaista jesu takve, no pored svih onih okusa, boja i oblika koje možemo naći na policama svakog dućana, tko još jede obični cornflakes ili bezukusne zobene pahuljice.
'Pahuljice imaju malo masti, kalorija i dobar su izvor vitamina, minerala i vlakana. One su također i glavni izvor željeza za djecu', rekla je glasnogovornica Kellogga.
No, neke od najgorih pahuljica upravo su Kelloggov
Na ovaj problem upozoravaju stručnjaci, te pozivaju proizvođače hrane da smanje količinu šećera, soli i zasićenih masti u svojim proizvodima. Podsjećaju da je upravo šećer glavi uzrok pretilosti, uzročnik dijabetesa te srčanih bolesti.
Ujutro kada sebi i klincima poslužimo preporučenu porciju pahuljica od 40 grama, zapravo unesemo i do 15 grama šećera u svoj organizam.
Kelloggov
Prema ovim brojkama, bolje je za doručak pojesti krafnu s pekmezom, koja ima samo 8,6 grama šećera, ili sladoled od vanilije.
Vivarini
Čokoladice od žitarica, poput


















