Kreće iz usta /

Zdrava probava započinje s temeljitim žvakanjem hrane

Ako često patite od grčeva i loše probave odmah nakon obroka možda možete riješiti taj problem tako da temeljitije i pažljivije žvačete hranu, kažu stručnjaci

VOYO logo
VOYO logo

Dobro sažvakati hranu prvi je korak prema dobroj probavi, kaže njemački gastroenterolog Martin Storr.

Dok crijeva uspješno rastvore većinu namirnica, hranu poput orašastih plodova i slične hrane treba prvo dobro sažvakati kako se ne bi 'zaglavila' u crijevnim naborima, kaže on.

Temeljito žvakanje hrane uz to stvara i osjećaj sitosti te može spriječiti bolove u trbuhu i vjetrove. Pomaže i u ublažavanju žgaravice.

Pročitajte još:

Mršavljenje ne ovisi o količini hrane, nego o načinu na koji je jedete

Usporite i žvačite: prebrzo jedenje povezano je s metaboličkim sindromom i pretilošću

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali