
Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti

Tjestenina s tikvicama i rajčicama
Sastojci:
5 ili 6 srednjih tikvica, izrezane na trake ili krugove
šalicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 veliki sjeckani luk
sol i papar
2 ili 3 grančice timijana
2 rajčice
200 g tjestenine (penna ili ziti)
svježe naribani parmezan
nasjeckani peršin za ukras
Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka
(Foto:
Priprema:
1. Za pripremu tjestenine stavite veliki lonac s vodom na štednjak i obavezno ju posolite.
2. Maslinovo ulje stavite u veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte tikvice, luk i timijan i pirjajte povremeno miješajući. Dodajte sol i papar te podesite toplinu kako bi luk i tikvice oslobodili tekućinu, ali ne smiju potamniti. Vrijeme pripreme oko 20 minuta ili kada primijetite da je gotovo.
3. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu tikvicama i malo povećajte temperaturu kako bi se svi okusi pomiješali. Kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente.
4. Ako umak izgubi dio tekućine dodajte malo vode iz tjestenine. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u umak. Poslužite toplo, za bolji okus dodajte peršin i parmezan.
Dobar tek!
Juha od tikvica
Sastojci:
4 žlice neslanog maslaca
1 nasjeckani luk
8 do 9 režnja nasjeckanog češnjaka
4 srednje tikvice, narezane tanko
4 šalice povrtnog ili pilećeg temeljca
1/2 žličice đumbira u prahu
sol i papar
Recept za obrok na žlicu kojem nitko neće moći odoljeti
(Foto:
Priprema:
1. Rastopite maslac u velikom loncu od 4 litre na srednjoj vatri. Kada se zagrije, dodajte narezani češnjak i luk i pirjajte dok ne postane mekan i proziran. Neka toplina bude niža kako češnjak ne bi potamnio. Kad je luk mekan, dodajte tikvice i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte temeljac i kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.
2. Zatim pustite da se malo ohladi, a zatim uzmite štapni mikser i sve pomiješajte i usitnite.
3. Dodajte đumbir, sol i papar. Juhu možete odmah poslužiti, ali bit će i odlična nakon jedne noći u hladnjaku.
Dobar tek!
Grčka salata s tikvicama
Sastojci:
4-5 šalica tikvica izrezanih na kockice
zdrobljeni feta sir
slanutak iz konzerve
nasjeckane masline
nasjeckani luk
peršin
2 žlice svježeg limunovog soka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
papar
Ručak u ljetnom stilu: napravite laganu salatu s kvinojom
(Foto:
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke i dodajte začine prema želji.
Dobar tek!


















