SVI IH MIJEŠAMO U SALATAMA: /

Znate li da nikada ne biste smjeli zajedno jesti krastavac i rajčicu?

Sigurno će vas iznenaditi da miješanje rajčica i krastavaca u salati nije preporučljivo, jer ovo povrće nema jednako vrijeme probavljanja.

VOYO logo
VOYO logo

Naime, kada se uzimaju u isto vrijeme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može otrovati naš organizam u cijelosti, te izazvati i bolove, grčeve i nadutost, piše Health Tips Portal.

Postoji još nekoliko namirnica čiju biste kombinaciju trebali izbjegavati.

Voće nakon obroka

Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržat će se u želucu dulje te izazvati refluks i druge probavne probleme.

Tjestenina i sir

Tjestenina obiluje škrobom koji se drukčije probavlja od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.

Meso i sir

Previše proteina za vaš želudac.

Kruh i sok od naranče

Kiselina potrebna da bi razgradila sok može uništiti enzime zadužene za razgradnju škroba.

Povrće i sir

S ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.

Dinja i lubenica

Ove voćke bi trebale biti konzumirane odvojeno.

Banane i mlijeko

Ova kombinacija usporava probavu.

Voće i jogurt

Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, usporava probavu i oštećuje crijevnu floru.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali