Zdravlje /

Svakodnevno ga stavljamo u juhu, umake i na pizzu, a zapravo niti ne znamo koliko je ovaj začin ljekovit

Čisti žile od lošeg kolesterola i prepun je antioksidanata

VOYO logo
VOYO logo

Odličan je osušen, a još je bolji ako je svjež - da, govorimo o bosiljku koji je u mnogim kućanstvima kralj začina. Trpamo ga u sve - juhe, umake, variva, stavljamo na pizzu... Ako niste znali, postoji čak 60 vrsta bosiljka koje su sve redom bogate vitaminom A koji je moćni antioksidans.

Također ima i antibakterijska svojstva pa ga se ne treba ustručavati jesti svježeg. Pročišćava krvne žile, a u kombinaciji s češnjakom dobili ste jaki prirodni antibiotik. Od njega se može napraviti fini domaći pesto u koji samo umiješate neku tjestetninu i ručak je gotov ;)

Najbolje ga je kupiti u teglici tako da vam pri ruci budu uvijek svježi listovi.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali