
razloga zašto (i kako) treba jesti cimet svaki dan

Prva asocijacija na zamamni okus cimeta su kolači, eventualno kuhano vino. No cimet je ujedno i prirodni lijek i važan izvor vitamina i minerala.
Sadrži kalcij, željezo, mangan, vitamin C i vitamin K, kao i dijetetska vlakna. A ako vam to nisu dovoljni razlozi, evo zašto biste ga trebali češće dodavati jelima i napicima, a donosimo i najbolje kombinacije.
1) JAČA IMUNITET
2) STIMULIRA MOZAK
3) SMANJUJE RAZINU I KOLESTEROLA U KRVI
4) SMANJUJE MENSTRUALNI BOL
Žene koje pate od jakih menstrualnih bolova trebale bi jesti više cimeta. Redovnom upotrebom, ovaj začin pomaže ublažavanje bolova.
5) DAJE ENERGIJU I POBOLJŠAVA CIRKULACIJU
6) BRIŠE NAPADE GLADI
7) IMA POZITIVAN EFEKAT NA OPSTIPACIJU
8) OMEKŠAVA GRUBU KOŽU NA STOPALIMA
KAKO DA JEDETE VIŠE CIMETA (A DA VAM 'NE IDE NA NOS')
Cimetom najčešće posipamo kolače, ali možete ga jesti na mnogo različitih načina. Evo nekih ukusnih prijedloga: Stavite pola žličice cimeta u kavu, toplu čokoladu, čašu mlijeka ili čaj.Ne samo da ćete dobiti dnevnu dozu zdravlja, nego ćete ujedno trošiti manje šećera. Pospite bananu s ¼ žličice cimeta. Dodajte pola ili cijelu žličicu cimeta u pahuljice koje jedete za doručak. Kada vam se jede nešto slatko, pomiješajte ¼ šalice meda s pola žličice cimeta i dvije šake badema. Pecite 15 minuta u pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva. Napravite ukusnu mješavinu 2 žličice maslaca od kikirikija i pola žličice cimeta s nekoliko kriški jabuke. Ovo je idealna užina koju možete jesti prije i poslije vježbanja.


















