recepti /

Savršeno ljetno jelo: Kremasti rižoto s tikvicama

Talijanska jela dio su ljeta, a kremasti rižoto s tikvicama, začinima i parmezanom svakako je jelo koje će vas oduševiti. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte dva odlična recepta

VOYO logo
VOYO logo

Kremasti rižoto s tikvicama i parmezanom

Sastojci: 

2 žlice maslinovog ulja

3-4 male narezane tikvice

1/2 glavice nasjeckanog luka

1 režanj mljevenog češnjaka

1/2 žličice origana

1/2 žličice peršina

1/4 žličice soli

1/4 šalice vode

1 1/2 žlica maslaca

1 1/4 šalice nekuhane riže arborio

1 povrtna kocka

4 do 5 šalica vode

1/4 šalice vrhnja za kuhanje

(Foto: Pixabay)

Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

Priprema: 

1.U tavu srednje veličine dodajte maslinovo ulje, tikvice, luk, češnjak, origano, peršin, sol i 1/4 šalice vode. Pirjajte nepokriveno na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice ne omekšaju i voda ispari. Otprilike 15-20 minuta, kad završite maknite s vatre i promiješajte.

2. U veliku posudu stavite vodu i povrtnu kocu te kuhajte. 

3.  U međuvremenu, u velikom loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac, dodajte rižu i miješajte i stavljajte po jednu šalicu povrtnog temeljca. Često miješajte. Polako stavljajte tekućinu jer riža treba ostati kremasta. Može potrajati do 30 minuta.

4. Kad se riža skuha, pazite da ostane lagano kremasta, smanjite vatru i nježno umiješajte smjesu s tikvicama. Dodajte soli prema želji. Maknite s vatre i lagano umiješajte žlicu maslaca i zatim dodajte vrhnje. Poslužite toplo sa svježe naribanom parmezanom i svježim peršinom.

Dobar tek!

Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti

Kremasti rižoto s gljivama i tikvicama

Sastojci:

1 žlica biljnog ulja

1 sjeckani luk

2 srednje tikvice, narezane na komade

2 šalice gljiva, očišćene i narezane

1 šalica riže arborio

2 šalice vode

2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca

1/2 šalice suhog bijelog vina

1/2 žlice suhog bosiljka

 sol i papar prema želji

1/2 - 1 šalica naribanog parmezana

(Foto: Thinkstockphotos.com)

Ljetni popečci od krumpira, tikvica i tune koje će svi obožavati 

Priprema: 

1. U velikoj dubokoj tavi zagrijte biljno ulje na srednje jakoj vatri i 2-3 minute pirjajte luk. Dodajte tikvice i gljive i pirjajte još 2 minute, često miješajući.

2. Dodajte rižu i promiješajte. Zatim stavite bosiljak. Dodajte do 1/4 šalice temeljca i miješajte. Kuhajte dok se ne upije. Ponavljajte postupak i miješajte. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari. 

3. Kada je riža kuhana, dodajte parmezan i pomiješajte. Servirajte toplo.

Dobar tek! 

Omiljeno ljetno jelo: Zapečene punjene paprike

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali