nikad dosta tikvica /

Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

Ne postoji takva stvar kao što je previše tikvica. Zato vam donosimo tri vrlo jednostavna recepta za vruće ljetne dane u kojima ćete uživati. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte nove recepte

VOYO logo
VOYO logo

Popečci od tikvica s fetom i koprom

Sastojci:

2 srednje tikvice

1 čajna žličica soli

2 velika jaja

2 mlada luka

2 žlice svježeg kopra

1/2 šalice smrvljenog feta sira

1 režanj češnjaka

1/4 žličice crnog papra

6 žlica maslinovog ulja

1/2 žličice praška za pecivo

1/4 šalice brašna

(Foto: Profimedia)

Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti

Priprema: 

1. Naribajte tikvice i dodajte sol i pustite da stoji 10 minuta. Zatim rukama iscijedite višak tekućine iz tikvica.

2. U zdjeli pomiješajte jaja, tikvice, luk, kopar, feta sir, češnjak i papar. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim sve pomiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.

3. Zagrijete maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri, a zatim pomoću žlice stavljate smjesu na ulje. Na obje strane pržiti do zlatno smeđe boje, 2-3 minute na svakoj strani. Poslužite toplo. 

Dobar tek!

Špageti s tikvicama i češnjakom

Sastojci: 

tikvica

maslinovo ulje

češnjak

špageti

parmezan

sol i papar

(Foto: Profimedia.hr)

Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Priprema: 

1. Naribajte tikvice, a zatim ih posolite i pustite da stoje desetak minuta. Rukama iscijedite višak tekućine. Tjesteninu skuhajte al dente

2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i zatim dodajte nasjeckani češnjak.

3. Dodajte tikvice, sol i papar.  

4. Kada su tikvice gotove, dodajte špagete i soli ako je potrebno. 

5. Servirajte toplo i dodajte parmezan.

Dobar tek!

Pirjane tikvice s parmezanom

Sastojci:

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 srednji luk

4 srednje tikvice

1/2 žličice soli

1/4 žličice crnog papra

sušeni timijan

1/4 šalice naribanog parmezana

(Foto: Profimedia)

Nekad je manje više: savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola

Priprema: 

1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na niskoj temperaturi. Pirjajte lagano luk dok ne postane staklast, dodajte tikvice, sol, papar. 

2. Pirjate oko 10 do 11 minuta i dodajte začine prema želji. Na kraju pospite parmezan i uživajte.

Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali