
Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

Popečci od tikvica s fetom i koprom
Sastojci:
2 srednje tikvice
1 čajna žličica soli
2 velika jaja
2 mlada luka
2 žlice svježeg kopra
1/2 šalice smrvljenog feta sira
1 režanj češnjaka
1/4 žličice crnog papra
6 žlica maslinovog ulja
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 šalice brašna
(
Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti
Priprema:
1. Naribajte tikvice i dodajte sol i pustite da stoji 10 minuta. Zatim rukama iscijedite višak tekućine iz tikvica.
2. U zdjeli pomiješajte jaja, tikvice, luk, kopar, feta sir, češnjak i papar. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim sve pomiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.
3. Zagrijete maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri, a zatim pomoću žlice stavljate smjesu na ulje. Na obje strane pržiti do zlatno smeđe boje, 2-3 minute na svakoj strani. Poslužite toplo.
Dobar tek!
Špageti s tikvicama i češnjakom
Sastojci:
tikvica
maslinovo ulje
češnjak
špageti
parmezan
sol i papar
(Foto:
Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka
Priprema:
1. Naribajte tikvice, a zatim ih posolite i pustite da stoje desetak minuta. Rukama iscijedite višak tekućine. Tjesteninu skuhajte al dente.
2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i zatim dodajte nasjeckani češnjak.
3. Dodajte tikvice, sol i papar.
4. Kada su tikvice gotove, dodajte špagete i soli ako je potrebno.
5. Servirajte toplo i dodajte parmezan.
Dobar tek!
Pirjane tikvice s parmezanom
Sastojci:
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 srednji luk
4 srednje tikvice
1/2 žličice soli
1/4 žličice crnog papra
sušeni timijan
1/4 šalice naribanog parmezana
(Foto:
Nekad je manje više: savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola
Priprema:
1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na niskoj temperaturi. Pirjajte lagano luk dok ne postane staklast, dodajte tikvice, sol, papar.
2. Pirjate oko 10 do 11 minuta i dodajte začine prema želji. Na kraju pospite parmezan i uživajte.
Dobar tek!













