
Profesorica s Harvarda tvrdi: 'Kokosovo ulje je čisti otrov'

Tvrdnju je iznijela dr. Karin Michels,
profesoriva na Harvard TH Chan školi za javno zdravstvo i
ravnateljica Instituta za prevenciju i tumorsku epidemiologiju na
Sveučilištu u Freiburgu, tijekom govora pod naslovom
Ovo je u suprotnosti sa sadašnjim uvjerenjima da je ulje kokosa dobro za vaše zdravlje, kao što je prethodno bilo prozvano "supernamirnicom" koja se može koristiti u kuhinji kao sastavni dio svakog obroka.
American Heart Association prošle je godine ažurirala svoje smjernice u odnosu na zasićene masne kiseline iz kokosovog ulja, savjetujući da ljudi umjesto toga zamijene zasićene masti u svojoj prehrani s nezasićenim mastima kako bi smanjili rizik razvoja kardiovaskularnih bolesti kasnije u životu.
Prema dr. Michels, konzumiranje kokosovog ulja je daleko štetnije
od slada, budući da se kokosovo ulje uglavnom sastoji od
zasićenih masnih kiselina, kako je izvijestio
Jedenje hrane koja sadrži zasićene masne kiseline može povećati rizik od razvoja koronarnih bolesti srca zbog porasta količine lošeg kolesterola u krvi.
Osim kokosovog ulja, druge namirnice bogata zasićenim mastima uključuju maslac, tvrdi sir, ghee, kobasice i mesne pite. S druge strane, hrana bogata nezasićenim mastima uključuje masnu ribu, orašaste plodove, sjemenke, biljna ulja i avokado.
Kokosovo ulje za bore oko očiju: pomaže li i kako ga koristiti?
Nutricionisti upozoravaju: sojino ulje nezdravije je od šećera
Kokosovo ulje ipak nije tako zdravo kao što se mislilo pa ne pretjerujte s njim
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


















