jeseni u inat na tanjuru špinat! /

Otjerajte jesensko sivilo ovom fantastičnom, žarkozelenom juhom od špinata

Špinat je povrće bogato nutrijentima te bi se češće trebalo nalaziti na jelovnicima, kako odraslih tako i djece

VOYO logo
VOYO logo

I dok vani vladaju sve nijanse sive, proljeće možemo uprizoriti na kuhinjskom stolu. Intezivno zelena boja juhe od špinata neodoljivo podsjeća na mladu proljetnu travu.

Savršena za bilo koje doba dana: okrepljujuća juha od rajčice​

No, nije samo boja ono čim je ova juha bogata. Špinat obiluje nutrijentima izuzetno važnima za organizam u ovo doba godine. Bogat je vitaminima K i A, klorofilom, željezom i magnezijem. 

(FOTO: Pixabay)

Kod špinata je najbitnije da je svježe ubran, a skuhan se ne smije podgrijavati. S obzirom da je ova juha jako ukusna, za podgrijavanjem neće biti ni potrebe. 

Jesenska ljepotica krem juha od bundeve: savršenstvo boje, okusa i mirisa!

Sastojci za četiri osobe:

2 žlice maslinovog ulja

1 glavica luka

2 češnja češnjaka

1 veći krumpir

500 grama špinata (uklonite stabljike)

1 litra povrtnog temeljca

crni papar, sol 

vrhnje za kuhanje

Postupak:

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, a zatim češnjak. Dinstajte ih oko pet minuta, pazeći da češnjak ne zagori.

Dodajte krumpir narezan na tanke kolutove i usitnjene listove špinata te dinstajte par minuta, a potom zalijte povrtnim temeljcem, popaprite i posolite te kuhajte dok krumpir ne omekša - oko 15 minuta.

Juhu prelijte u blender, dodajte vrhnje (po želji) i miksajte dok ne postane kremasta. Izlijte ju u tanjure i ukrasite  s par kapi vrhnja. 

Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali