
Otjerajte jesensko sivilo ovom fantastičnom, žarkozelenom juhom od špinata

Savršena za bilo koje doba dana: okrepljujuća juha od rajčice
No, nije samo boja ono čim je ova juha bogata. Špinat obiluje nutrijentima izuzetno važnima za organizam u ovo doba godine. Bogat je vitaminima K i A, klorofilom, željezom i magnezijem.
Kod špinata je najbitnije da je svježe ubran, a skuhan se ne smije podgrijavati. S obzirom da je ova juha jako ukusna, za podgrijavanjem neće biti ni potrebe.
Jesenska ljepotica krem juha od bundeve: savršenstvo boje, okusa i mirisa!
Sastojci za četiri osobe:
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 veći krumpir
500 grama špinata (uklonite stabljike)
1 litra povrtnog temeljca
crni papar, sol
vrhnje za kuhanje
Postupak:
U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, a zatim češnjak. Dinstajte ih oko pet minuta, pazeći da češnjak ne zagori.
Dodajte krumpir narezan na tanke kolutove i usitnjene listove špinata te dinstajte par minuta, a potom zalijte povrtnim temeljcem, popaprite i posolite te kuhajte dok krumpir ne omekša - oko 15 minuta.
Juhu prelijte u blender, dodajte vrhnje (po želji) i miksajte dok ne postane kremasta. Izlijte ju u tanjure i ukrasite s par kapi vrhnja.
Dobar tek!


















