
Omiljeno ljetno jelo: Zapečene punjene paprike

Sastojci:
1 kg svježe paprike
1/2 kg purećeg mljevenog mesa
200 grama luka
4 režnja češnjaka
100 grama pancete
200 grama mladog kravljeg sira
1 dl suncokretovog ulja
polutvrdi kravlji sir
sol
papar
50 grama maslaca
2 dl mlijeka
Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane
Priprema:
1. Na suncokretovom ulju kratko propržite pancetu, dodajte krupno rezani luk i češnjak i pirjajte, a zatim stavite mljeveno meso.
2. Kada sve uhvati boju, pomiješajte s mladim sirom. Dodajte sol i papar te tim nadjevom punite paprike kojima ste odrezali vrh i očistili unutrašnjost od sjemenki.
3. Složite u posudu, podlijte paprike povrtnim temeljcem i pecite u pećnici na 150 stupnjeva. Kada paprike omekšaju i dobiju koricu, pokrijte naribanim polutvrdim kravljim sirom i sve još jednom zapecite da se sir rastopi.
Recept preuzet s web stranice 321kuhaj.rtl.hr .
Dobar tek!
Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševit













