delicija iz vrta /

Nekad je manje više: savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola

To što su izuzetno brzo gotove, ne umanjuje njihov značaj na stolu

VOYO logo
VOYO logo

Pečene tikvice mogu biti samo glavno jelo, a u to ćete se uvjeriti kada ih, primjerice, servirate s komadom mesa, pa shvatite da ste ih pojeli, a meso je ostalo. 

Za ispeći tikvice na žaru treba vam maksimalno 20 minuta vremena, a ovo su sastojci koje ćete pritom koristiti. Za dvije osobe pripremite: 

4 manje tikvice  

žlicu maslinovog ulja

2 češnja češnjaka

papar, sol, chilli,

timijan 

peršin list

pola limuna

(FOTO: Thinkstock)

Priprema:

Ako su tikvice domaće ne morate ih guliti, a ako nisu ogulite ih. Po dužini ih narežite, pazeći da su debljine otrpilike pola centimetra. Posloite ih i ostavite par minuta da puste vodu.

Zagrijte grill tavu i posložite tikvice. Smanjite vatru i pecite ih sa svake strane dvije-tri minute pa prebacite na tanjur. Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok i začine te prelijte preko tikvica. 

Uz ovako pečene tikvice odlično ide svježi sir s kiselim vrhnjem i mladim lukom. Želite li "podebljati" obrok, na grill tavi na kojoj ste pekli tikvice ispecite pileća prsa. 

Pročitajte još:

Skandinavska Sense dijeta: Imamo recepte iz knjige uz koje ćete lakše gubiti kilograme

Konačno smo pronašali odgovor: Deblja li nas riža?

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali