
Namirnice kojima nikako nije mjesto u hladnjaku

Hladnjak čuva hranu, te osigurava svježinu i dugotrajnost. No, nisu sve namirnice dobre i ukusne ako se čuvaju u hladnjaku.
Neke od namirnica gube okus i smanjena im je trajnost ako ih čuvate u hladnjaku. Ove četiri nikako ne biste trebali držati u hladnjaku:
Krumpir
Krumpir je najbolje čuvati na tamnom i suhom mjestu, te na sobnoj temperaturi jer niske temperature uništavaju njegov okus.
Luk
Luk je potrebno čuvati na sobnoj temperaturi u mrežastoj vrećici. Važno je imati na umu da se luk ne bi trebao držati u blizini krumpira jer ispušta plinove i ubrzava truljenje.
Češnjak
Isto kao i luk, češnjak se mora držati na sobnoj temperaturi u mrežastoj vrećici koja omogućava protok zraka.
Rajčica
Rajčice gotovo uvijek držimo u hladnjaku, ali tako gube okus. Stručnjaci savjetuju da je rajčicu najbolje držati u plastičnoj vrećici na sobnoj temperaturi. Ako želite da rajčice prije sazru, držite ih u papirnatoj vrećici.







![[KVIZ] Koliko znaš o naočalama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296697/H-c11c7b63-62e9-48ab-95eb-e2384188d3bb-550.webp?1749020945)










