Jednostavni savjeti /

Kako spriječiti crijevnu infekciju uzrokovanu E. coli?

Sigurno i pametno postupanje s hranom može smanjiti šanse za razvoj crijevne infekcije zbog E. coli

VOYO logo
VOYO logo

Također biste trebali provjeriti je li meso pravilno kuhano. Ovo su smjernice za kuhanje mesa i peradi na odgovarajućim temperaturama kako biste osiguralo ubijanje svih bakterija. Možete upotrijebiti termometar za meso kako biste provjerili je li meso kuhano na tim temperaturama:

perad: 74˚C

mljeveno meso, jaja: 71˚C

odresci, svinjetina, pečenja, riba, školjke: 63˚C

Jedna od najjednostavnijih stvari koje možete učiniti da spriječite infekciju E. coli jest da redovito perite ruke. Trebali biste oprati ruke prije rukovanja, posluživanja ili jedenja hrane, a osobito nakon dodirivanja životinja, rada u životinjskom okruženju ili korištenja kupaonice. Prakticiranje dobre higijene i poštivanje smjernica o sigurnosti hrane može smanjiti rizik od infekcije.

Pročitajte još:

Escherichia coli i crijevna infekcija: koji su simptomi?

Budite posebno oprezni kad pripremate piletinu kako ne biste ugrozili svoje i tuđe zdravlje

Upala mokraćnog mjehura: koji su simptomi i kako ju liječiti?

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali