
Jednu namirnicu nikada ne biste smjeli dodati u jaja kada dođete u srednje godine

Jaja su odlična opcija za ljude koji traže jednostavan i zdrav doručak. Međutim, mnogi čine pogrešku jer dodaju mlijeko ili vrhnje u nadi da će dobiti tu, tako savršenu teksturu jela. Nažalost, vrhnje je bogato zasićenim masnoćama, što dovodi do povećanja kolesterola, što je loš recept za ljude starije od 50 godina. Zato bi bilo dobro uvesti i ove male promjene u prehrani. Pripremajte jaja bez mlijeka ili vrhnja.
10 namirnica koje uzrokuju rak i trebate ih odmah izbaciti iz prehrane
Kao i uvijek, možete jesti gotovo sve umjereno, a ni vrhnje nije iznimka. Međutim, ako ujutro već pijete kavu s mlijekom, dobra ideja je da preskočite mlijeko ili vrhnje u doručku. Kako starimo, razina kolesterola raste i povećava se rizik za kardiovaskularne bolesti, pa je ovo izuzetno važno za osobe koje su starije od 50 godina.
Je li himalajska sol zdrava? Odgovore smo potražili kod nutricionistkinje
"Istraživanja pokazuju da su upravo zasićene masnoće koje se
nalaze u namirnicama poput mlijeka i mliječnih proizvoda imale
veći utjecaj na podizanje lošeg kolesterola", izjavio je
nutricionist Toby Amidor za
Važno je paziti na kombiniranje namirnica
Kako nam je ranije objasnila nutricionistkinja Matković
Melki vrlo je važno imati
uravnoteženu prehranu
kako ne bismo
imali visoku razinu kolesterola.
Također je vrlo važno da svatko od nas razmisli koliko konzumira određene namirnice, pa i jaja. "Ako su dio uravnotežene prehrane jaja se mogu redovito konzumirati, točan broj jaja tjedno ovisi prije svega o zdravstvenom statusu osobe, dobi, spolu i razini tjelesne aktivnosti, ali i o ostatku prehrane koji konzumira i s kojim namirnicama ta jaja kombinira", objasnila je nutricionistkinja Matković Melki.
Nutricionistkinje Ivana Barišić i Mirela Marić imaju novi pristup prehrani jer je hrana lijek













