
Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Sastojci za umak:
½ šalice običnog jogurta (ne grčki)
2 žlice sitno sjeckane svježe metvice
2 žlice svježeg limunovog soka
2 žlice maslinovog ulja
1 čajna žličica meda
1 režanj češnjaka, fino nariban
sol
crni papar
Sastojci za popečke:
2 male tikvice
1 mali krumpir
½ srednjeg luka
2 žličice soli
2 velika jaja
1 režanj češnjaka, fino nariban
½ žličice mljevenog kima
3 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina + za posluživanje
2 žlice sitno sjeckane svježe metvice
crni papar
½ žličice praška za pecivo
⅓ šalice brašna
ulje
Priprema umaka:
Izmiješajte jogurt, metvicu, sok od limuna, ulje, med i češnjak u maloj zdjeli; začinite solju i paprom. Pustite da stoji prije jela.
Priprema popečaka:
Naribajte tikvice, krumpir i luk u veliku zdjelu i dodajte sol. Neka stoji 30 do 40 minuta dok ne pusti tekućinu. Zatim dodajte sve ostale sastojke i izmiješajte. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri i uz pomoć žlice smjesu stavite peći, oko 3 minute sa svake strane.
Nekad je manje više: savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola
Skandinavska Sense dijeta: Imamo recepte iz knjige uz koje ćete lakše gubiti kilograme
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!













