za vruće dane /

Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Istiskivanje tekućine iz tikvica tajna je hrskavih popečaka, a u ovom slučaju pomoći će i krumpir

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za umak:

½ šalice običnog jogurta (ne grčki)

2 žlice sitno sjeckane svježe metvice

2 žlice svježeg limunovog soka

2 žlice maslinovog ulja

1 čajna žličica meda

1 režanj češnjaka, fino nariban

sol

crni papar

Sastojci za popečke: 

2 male tikvice

1 mali krumpir

½ srednjeg luka

2 žličice soli

2 velika jaja

1 režanj češnjaka, fino nariban

½ žličice mljevenog kima

3 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina + za posluživanje

2 žlice sitno sjeckane svježe metvice

crni papar

½ žličice praška za pecivo

⅓ šalice brašna 

ulje

Priprema umaka: 

Izmiješajte jogurt, metvicu, sok od limuna, ulje, med i češnjak u maloj zdjeli; začinite solju i paprom. Pustite da stoji prije jela.

Priprema popečaka: 

Naribajte tikvice, krumpir i luk u veliku zdjelu i dodajte sol. Neka stoji 30 do 40 minuta dok ne pusti tekućinu. Zatim dodajte sve ostale sastojke i izmiješajte. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri i uz pomoć žlice smjesu stavite peći, oko 3 minute sa svake strane.

Pročitajte još:

Brzi popečci od tikvica kojima nećete moći odoljeti

Nekad je manje više: savršeno pečene tikvice vladarice su proljetnog stola

Skandinavska Sense dijeta: Imamo recepte iz knjige uz koje ćete lakše gubiti kilograme

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali