
Jedite jaja, zaboravite špek i kobasice: velika studija otkriva kako smanjiti rizik od raka i srčanog udara

Ako želite smanjiti rizik od obolijevanja od raka - potpuno prestanite piti alkohol, i zaboravite kobasice i salamu. Svjetski fond za istraživanje raka izdao je nove preporuke - koje, kažu - mogu smanjiti rizik za čak 40 posto.
I još jedna važna vijest za zdravlje - u ogromnoj studiji provedenoj na pola milijuna ljudi - Kinezi su potvrdili ono što već odavno znamo - da su jaja itekako korisna za zdravlje.
No, nemojte ih jesti s kobasicama - jer one
povećavaju rizik od raka.
"Kada bismo prakticirali ove preporuke da jedemo dosta voća povrća, ribe, manje zasićenih masti, a da izbjegavamo sol i bijelo brašno to bi svakako pridonjelo smajenjeu kardiovalskularnih bolesti, a prije svega moždanog udara", kaže predstojnik Klinike za unutarnje bolesti KB Sveti Duh, kardiolog Edvard Galić.
Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje, a čuva i srce i krvne žile
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!













