
Uz ovaj sastojak žene imaju manji rizik od raka dojke

Najbolji izvor omega-3 masnih kiselina je riba koja njome obiluje, no prehranu možete obogatiti i dodacima omega-3 u kapsulama. Jedete li ovako, imat ćete daleko manji rizik od pojave raka dojke.
U časopisu
Autori studije promatrali su razvoj tumorskih stanica u genetski modificiranih miševa te pratili utjecaj omega-3-masnih kiselina u prevenciji razvoja tumorskih stanica. U miševa kojih su kontinuirano i dugoročno unosili omega-3 masne kiseline broj tumorskih stanica je bio manji za 1/3 u odnosu na miševe koji nisu imali jednaku izloženost omega-3-masnim kiselinama tijekom životnog vijeka. Nadalje, veličina tumora je također bila manja i to za 30%.
Cjeloživotni unos omega-3-masnih kiselina pomaže u sprječavanju razvoja karcinoma dojke idoprinosi prevenciji te stvaranju smjernica za terapiju oboljelih od navedene bolesti.
http://www.vitamini.hr/





![[KVIZ] Znaš li odgovoriti na ova pitanja s državne mature iz povijesti?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/05/1297393/H-24545d43-c072-4aa0-890a-97274367fd28-550.webp?1749108436)












