
Bakterijom zatrovano 136.000 kg mesa

Proizvođač mesnih okruglica iz New Jerseyja povlači više od 136.
Tvrtka iz New Jerseyja,
Moguća kontaminacija je otkrivena kroz rutinsko testiranje koje je provela državna inspekcija. Naime, američka javnost osjetljiva je na sigurnost hrane, posebno otkako je 2011. više od 30 ljudi umrlo od
Bakterija i simptomi
Bakterija
Treba imati na umu da ovaj patogen preživljava temperature smrzavanja i obično se uništava na temperaturi obrade iznad 61,5°C - ključno je dakle dobro prokuhati hranu. Listeria ima dugo razdoblje inkubacije, a simptomi se ponekad ne pojavljuju do dva mjeseca nakon konzumiranja. Kad se jave, uključuju groznicu i bolove u mišićima, a ponekad slijedi proljev i drugi želučani problemi.




![[KVIZ] Samo će pravi znalci znati sve o horor filmovima](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296718/H-d52e43ac-d042-4251-b088-0dbb49a2a7d6-550.webp?1749022191)








