
4 detoks juhe koje će vam pomoći da istopite naslage na trbuhu

Pileća juha
Ova juha malo je drukčija od klasične juhe na koju smo navikli. Hranljiva domaća juha sa svježom piletinom, puno povrća i đumbirom kako bi se ubrzao metabolizam i ojačao imunološki sustav, kao i uklonili toksini iz tijela. Piletina će osigurati dovoljnu količinu proteina, ako ne volite neko povrće pronađite zamjenu koja vam odgovora.
(
Sastojci: pileće prsa, pileći temeljac, luk, brokula, mrkva, celer, grašak, peršin, đumbir, češnjak, maslinovo ulje, jabučni ocat, crvena paprika, kurkuma, sol, papar
Priprema:
Stavite veliku posudu na srednju vatru. Dodajte maslinovo ulje i nasjeckani luk, celer, đumbir i češnjak te pustite da se povrće omekša. Zatim dodajte pileća prsa, temeljac, mrkvu, jabučni ocat, crvenu papriku, kurkumu i morsku sol.
Zagrijte do vrenja, smanjite vatru i pirjajte dok se pileća prsa ne skuhaju. Potom izvadite piletinu i stavite sa strane da se ohlade.
U lonac dodajte brokulu, grašak i peršin. Nastavite pirjati kako bi brokula omekšala. U međuvremenu, narežite pileća prsa te dodajte.
Kada brokula bude skuhana, dodajte začine prema ukusu. Servirajte toplo.
Dobar tek!
Juha od mrkve i đumbira
Ukusnu gustu juhu najbolje ćete napraviti uz pomoć blendera ii štapnog miksera.
Sastojci:
3 žlice maslaca
6 ili 7 velikih mrkvi oguljenih i narezanih na tanko
2 šalice nasjeckanog luka
sol
1 žličica mljevenog đumbira
2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
2 šalice vode
3 trake narančine kore
sjeckani vlasac, peršin, kopar
(
Priprema:
U loncu za juhu rastopite maslac na srednje jakoj vatri pa pirjajte luk i mrkvu, povremeno miješajući, dok luk ne omekša, oko 5 do 8 minuta. Ne dopustite da luk ili mrkva dobiju smeđu juhu. Također dodajte jednu žličicu soli.
Dodajte temeljac i vodu, đumbir i trakice narančine korice. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta na laganoj vatri dok mrkva ne omekša.
Izvadite trakice narančine kore.
Zatim juhu stavite u blender kako biste dobili gustu juhu (možete koristiti i štapni mikser).
Kod serviranja dodajte začine.
Dobar tek!
Povrtna juha
Sastojci:
4 žlice maslinovog ulja
2 šalice narezanog poriluka (samo bijeli dijelovi)
2 žlice sitno mljevenog češnjaka
sol
2 šalice mrkve oguljene i nasjeckane na kolutiće
2 šalice oguljenog i narezanog krumpira
pileći ili povrtni temeljac
2 šalice graška
4 šalice narezane rajčice
kukuruz
crni papar
peršin
2 žličice svježe iscijeđenog limunovog soka
(
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk, češnjak i solii pirjajte dok ne omekšaju, otprilike 7 do 8 minuta. Dodajte mrkvu, krumpir i grašak te nastavite kuhati još 4 do 5 minuta, povremeno miješajući.
Dodajte temeljac, povećajte temperaturu i lagano kuhajte. Kad dođe do vrenja, dodajte rajčicu, kukuruz i papar. Smanjite toplinu na malo, poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša, otprilike 25 do 30 minuta. Maknite s vatre i dodajte sok od limuna i peršin. Začinite prema želji. Servirajte toplo.
Dobar tek!
Skinula u godinu i pol 42 kilograma, no Martina kaže - prava promjena dogodila se iznutra
Juha od leće
Jednostavan recept za juhu od leće s krumpirom, mrkvom, keljom i začinskim biljem. Za pripremu je potrebno samo 30 minuta.
Sastojci:
2 žlice ulja po izboru
2 češnja mljevenog češnjaka
2 luka ili ljutike
4 velike mrkve (tanko narezane)
4 stabljika celera (tanko narezan)
morska sol
papar
3 šalice narezanog i oguljenog krumpira
4 šalice povrtnog temeljca
2-3 grančice svježeg ružmarina
1 šalica nekuhane zelene ili smeđe leće (oprana i ocijeđena)
2 šalice nasjeckanog kelja
(
Sastojci:
Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Nakon što se zagrije dodajte ulje, češnjak, luk, mrkvu i celer. Začinite s malo soli i papra i promiješajte. Pirjajte 4-5 minuta ili dok ne postane blago smeđe.
Dodajte krumpir i začinite s još malo soli i papra. Promiješajte i kuhajte još 2 minute.
Dodajte temeljac i ružmarin i povećajte toplinu do srednje jake. Zatim dodajte leću i promiješajte. Smanjite vatru i pirjajte 15-20 minuta ili dok leća i krumpir ne omekšaju.
Dodajte zeleno povrće i kuhajte još 3-4 minute. Zatim stavite još začina prema želji.
Servirajte toplo.
Dobar tek!
Nutricionistica Mađarić: Sve što trebamo znati o mršavljenju







![[KVIZ] Koliko znaš o jagodama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/05/1297453/H-70efdc70-a788-4b84-a61f-14030413e0f8-550.webp?1749114372)










