vitak struk /

4 detoks juhe koje će vam pomoći da istopite naslage na trbuhu

Uključivanje detoks juha u redovitu prehranu izvrstan je način za brzo mršavljenje i održavanje zdrave težine. Ove juhe uključuju namirnice koje imate u hladnjaku. Kliknite SLJEDEĆA i otkrijte recepte

VOYO logo
VOYO logo

Pileća juha

Ova juha malo je drukčija od klasične juhe na koju smo navikli. Hranljiva domaća juha sa svježom piletinom, puno povrća i đumbirom kako bi se ubrzao metabolizam i ojačao imunološki sustav, kao i uklonili toksini iz tijela. Piletina će osigurati dovoljnu količinu proteina, ako ne volite neko povrće pronađite zamjenu koja vam odgovora. 

(Foto: Profimedia.hr)

Sastojci: pileće prsa, pileći temeljac, luk, brokula, mrkva, celer, grašak, peršin, đumbir, češnjak, maslinovo ulje, jabučni ocat, crvena paprika, kurkuma, sol, papar

Priprema: 

Stavite veliku posudu na srednju vatru. Dodajte maslinovo ulje i nasjeckani luk, celer, đumbir i češnjak te pustite da se povrće omekša. Zatim dodajte pileća prsa, temeljac, mrkvu, jabučni ocat, crvenu papriku, kurkumu i morsku sol.

Zagrijte do vrenja, smanjite vatru i pirjajte dok se pileća prsa ne skuhaju. Potom izvadite piletinu i stavite sa strane da se ohlade.

U lonac dodajte brokulu, grašak i peršin. Nastavite pirjati kako bi brokula omekšala. U međuvremenu, narežite pileća prsa te dodajte. 

Kada brokula bude skuhana, dodajte začine prema ukusu. Servirajte toplo.

Dobar tek!

Pijete li vodu s limunom svako jutro? Sve što trebate znati

Juha od mrkve i đumbira

Ukusnu gustu juhu najbolje ćete napraviti uz pomoć blendera ii štapnog miksera.

Sastojci:

3 žlice maslaca

6 ili 7 velikih mrkvi oguljenih i narezanih na tanko

2 šalice nasjeckanog luka

sol

1 žličica mljevenog đumbira

2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca

2 šalice vode

3 trake narančine kore

sjeckani vlasac, peršin, kopar

(Foto: Pexels)

Priprema: 

U loncu za juhu rastopite maslac na srednje jakoj vatri pa pirjajte luk i mrkvu, povremeno miješajući, dok luk ne omekša, oko 5 do 8 minuta. Ne dopustite da luk ili mrkva dobiju smeđu juhu. Također dodajte jednu žličicu soli.

Dodajte temeljac i vodu, đumbir i trakice narančine korice. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta na laganoj vatri dok mrkva ne omekša.

Izvadite trakice narančine kore.

Zatim juhu stavite u blender kako biste dobili gustu juhu (možete koristiti i štapni mikser). 

Kod serviranja dodajte začine.

Dobar tek! 

5 zdravstvenih dobrobiti soka od mrkve

Povrtna juha

Sastojci:

4 žlice maslinovog ulja

2 šalice narezanog poriluka (samo bijeli dijelovi)

2 žlice sitno mljevenog češnjaka

sol

2 šalice mrkve oguljene i nasjeckane na kolutiće

2 šalice oguljenog i narezanog krumpira

pileći ili povrtni temeljac

2 šalice graška

4 šalice narezane rajčice

kukuruz

crni papar

peršin

2 žličice svježe iscijeđenog limunovog soka

(Foto: Shutterstock)

Priprema: 

Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte poriluk, češnjak i solii pirjajte dok ne omekšaju, otprilike 7 do 8 minuta. Dodajte mrkvu, krumpir i grašak te nastavite kuhati još 4 do 5 minuta, povremeno miješajući.

Dodajte temeljac, povećajte temperaturu i lagano kuhajte. Kad dođe do vrenja, dodajte rajčicu, kukuruz i papar. Smanjite toplinu na malo, poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša, otprilike 25 do 30 minuta. Maknite s vatre i dodajte sok od limuna i peršin. Začinite prema želji. Servirajte toplo.

Dobar tek!

Skinula u godinu i pol 42 kilograma, no Martina kaže - prava promjena dogodila se iznutra

Juha od leće

Jednostavan recept za juhu od leće s krumpirom, mrkvom, keljom i začinskim biljem. Za pripremu je potrebno samo 30 minuta.

Sastojci: 

2 žlice ulja po izboru

2 češnja mljevenog češnjaka

2 luka ili ljutike

4 velike mrkve (tanko narezane)

4 stabljika celera (tanko narezan)

morska sol

papar

3 šalice narezanog i oguljenog krumpira

4 šalice povrtnog temeljca

2-3 grančice svježeg ružmarina

1 šalica nekuhane zelene ili smeđe leće (oprana i ocijeđena)

2 šalice nasjeckanog kelja

(Foto: Pixabay.com)

Sastojci: 

Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Nakon što se zagrije dodajte ulje, češnjak, luk, mrkvu i celer. Začinite s malo soli i papra i promiješajte. Pirjajte 4-5 minuta ili dok ne postane blago smeđe. 

Dodajte krumpir i začinite s još malo soli i papra. Promiješajte i kuhajte još 2 minute.

Dodajte temeljac i ružmarin i povećajte toplinu do srednje jake. Zatim dodajte leću i promiješajte. Smanjite vatru i pirjajte 15-20 minuta ili dok leća i krumpir ne omekšaju.

Dodajte zeleno povrće i kuhajte još 3-4 minute. Zatim stavite još začina prema želji.

Servirajte toplo.

Dobar tek! 

Nutricionistica Mađarić: Sve što trebamo znati o mršavljenju

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali