
Procurio tajni recept za omiljeno Titovo jelo: Rijetki ga znaju ovako pripremiti

Svakodnevno se na internetu pojavljuju recepti jela koje je navodno Tito obožavao jesti, a neke je potvrdio i njegov kuhar.
Većinom se radi o poslasticama, kao što je bledska kremšnita, ali ovaj put donosimo recept za jelo koje je Josip Broz Tito volio jesti.
Recept za đuveč
Đuveč je volio jesti za ručak i bilo mu je jedno od najdražih jela.
Sastojci:
3 glavice crvenog luka
4 češnja češnjaka
300 g mladog luka
6 crvenih i zelenih paprika
6 krumpira
500 g rajčica
5 mrkvi
3 patlidžana
800 g svinjskog odreska
500 ml umaka od rajčice
150 g riže
70 ml ulja
sol, papar, mljevena paprika i ljuta mljevena paprika, po ukusu
Priprema:
Narežite crveni luk i češnjak te ih stavite u lonac. Nakon toga narežite mrkvu i mladi luk. Krumpir narežite na četvrtine, paprike također na komadiće. Sve ubacite u lonac.
Narežite rajčice, šnicle i patlidžan na kockice i stavite ih u odvojene zdjele. Zagrijte ulje u većem loncu i ispržite crveni luk i češnjak. Dodajte svinjetinu i pržite pa dodajte rajčice i pržite pet minuta. Zatim dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i umak od rajčice. Paprika treba biti napola kuhana. Dinstajte 10 minuta pa dodajte krumpir i pirjajte dok ne omekša.
Nakon još 10 minuta, dodajte mladi luk i mrkvu zajedno. Nakon toga dodajte patlidžan i izmiješajte. Na kraju dodajte rižu. Izmiješajte i pola sata kuhajte na laganoj vatri. Dodajte začine i kuhajte još desetak minuta. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva da se zagrije. Stavite u vatrostalnu posudu, a zatim u pećnicu na nekih pola sata. Ostavite da se zapeče. Kada je gotovo, servirajte i uživajte, piše Espreso.
POGLEDAJTE VIDEO: Mjesec dana ranije počela je berba bundeva. A hoće li količine ulja biti rekordne?










