
Šparoge s fužima

Ove su godine šparoge uranile, a s obzirom na veliku hranjivu vrijednost šteta ih je ne iskoristiti. Uz malo šunke, dobit ćete lagano i ukusno jelo za samo pola sata.
Priprema:
U veliku posudu stavite vodu, posolite i stavite kuhati. (Ako kuhate za glavno jelo bit će vam dovoljno za 4-5 osoba, ako je to samo toplo predijelo dovoljno je za i 8 osoba). Kad voda zakuha ubacite kuhati fuže.
U međuvremenu u drugu posudu dodajte ulje i maslac, popržite lagano kuhanu šunku, ubacite svježe, blanširane ili zaleđene šparoge. Dodajte vegetu, papar i soli po potrebi. Dinstajte uz dodavanje vina i malo vode (ako je potrebno) dok šparoge ne omekšaju.
Probajte fuže, ako su kuhane, procijedite ih i vruće ubacite na mekane šparoge. Promiješajte, dodajte sir (po želji možete ubaciti i jedno vrhnje za kuhanje)
Promiješajte i servirajte.
Posluživanje
Poslužite toplo uz ribani parmezan, kao toplo predjelo ili dodajte neku dobru salatu po vašem izboru pa može biti i glavno jelo.
Izvor: http://www.coolinarika.com/




![[KVIZ] Znaš li odgovoriti na ova pitanja s državne mature iz sociologije?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296738/H-a9ff1c33-2caf-4bfb-95b4-22fbdb85a3ce-550.webp?1749024280)













