JEDNOSTAVAN TRIK /

Profesionalni kuhari ovako rade savršeni tost: 'Hrskav izvana i mekan iznutra'

Tost može biti nevjerojatno hrskav ako ga pripremite na način koji mnogi kuhari koriste

VOYO logo
VOYO logo

Topao tost s maslacem djeluje kao nešto najjednostavnije na svijetu, ali tost iz restorana često ima neusporedivo bolji okus. Većina ljudi kod kuće radi istu stvar. Prvo tostira kruh, pa ga potom premaže maslacem. No profesionalni kuhari rade upravo suprotno.

Taj mali trik daje nevjerojatnu razliku: tost bude hrskav izvana, mekan iznutra, a maslac se potpuno upije i dodatno pojača okus, piše Express.

Metoda pripreme tosta kao iz restorana

Kelly Jacques, suvlasnica pekarnice u New Orleansu, objasnila je da je trik u tome da kruh premažete maslacem prije nego što ga stavite peći. Kaže da se maslac tako rastopi i potpuno upije u kruh, što ga čini još ukusnijim.

Ako kruh premažete maslacem i zatim ga stavite na gril ili tavu, zapravo ga "pržite" u maslacu. Tako pripremljen tost bit će izvana zlatno hrskav, a iznutra mekan – baš onakav kakav se poslužuje u restoranima. Kod klasičnog načina, gdje se kruh prvo tostira, pa tek onda namaže, maslac zapravo omekša vanjski sloj i izgubi se onaj pravi dojam.

Maslac bi svakako trebao biti mekan jer razmazivanje hladnog, tvrdog maslaca po kruhu nije nimalo praktično ni ugodno. Najbolje je izvaditi ga iz hladnjaka i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi prije pripreme. Također, nemojte štedjeti na količini, poanta je da se maslac dobro upije u kruh i da se osjeti u svakom zalogaju.

Maslac u tosteru može biti opasan jer se topi i može izazvati požar. Umjesto toga koristite pećnicu s gornjim grijačem, tavu ili fritezu na vrući zrak.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Ogromni somovi i šarani leže na obali. Jezero Kerestinec ostalo bez ribe zbog ispuštanja opasnih kemikalija

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali