ŠTO ZA RUČAK? /

Lažni bolonjez osvaja na prvu: Imamo recept za zdraviju verziju omiljenog jela

Ovaj superzdravi ragu od crvene leće izuzetno je jednostavan za pripremu, a višak jednostavno možete zamrznuti

VOYO logo
VOYO logo

Pitanje koje se provlači svaki dan u svakom kućanstvu glasi: Što ćemo danas za ručak? Ponekad jednostavno nedostaje ideja i više ne znate koje jelo skuhati, a da se stalno ne ponavljate. Ne morate mozgati, mi ćemo za vas pronalaziti recepte za brza, fina i pristupačna jela! Danas predlažemo lažni bolonjez od crvene leće. Dobar tek!

Lažni bolonjez (od crvene leće)

Ovaj superzdravi ragu od crvene leće izuzetno je jednostavan za pripremu, a višak jednostavno možete zamrznuti. Trebat će vam svega 15 minuta za pripremu, te ukupno malo više od sata za kuhanje.

Sastojci:

3 žlice maslinovog ulja2 glavice luka sitno nasjeckane3 mrkve sitno nasjeckane3 štapića celera sitno nasjeckana3 zgnječena češnja češnjaka500 g vrećice suhe crvene leće2 x 400 g konzerve nasjeckane rajčice2 žlice koncentrata od rajčicePo 2 žličice sušenog origana i majčine dušice3 lista lovora1 l temeljca od povrća500 g špagetaparmezan ili vegetarijanski sir, naribani, za posluživanje

Postupak:

Zagrijte ulje u velikom loncu i dodajte luk, mrkvu, celer i češnjak. Lagano kuhajte 15-20 min dok sve ne omekša. Umiješajte leću, nasjeckanu rajčicu, pire od rajčice, začinsko bilje i temeljac. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte 40-50 minuta dok leća ne omekša i ne postane sočna, dodajte malo vode ako je potrebno.

Ako ćete posluživati odmah, držite umak na laganoj vatri dok kuhate špagete, sljedeći upute na pakiranju. Dobro ocijedite tjesteninu, rasporedite po tanjurima, prelijte umakom po vrhu i naribajte malo sira. Ako nećete odmah jesti ohladite umak i ostavite ga na hladnom. Tako ga možete sačuvati tri dana. Ili ga možete zamrznuti, tako traje do tri mjeseca. Kod odmrzavanja umak jednostavno ostavite preko noći na sobnoj temperaturi te lagano zagrijte prije posluživanja.

POGLEDAJTE VIDEO Mentol torta: Desert za prste polizati

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali