NISTE ČITALI UPUTE? /

Fritezu na vrući zrak cijelo vrijeme koristite pogrešno: Iskoristite njezin puni potencijal uz ovih 8 savjeta

Slijedite ovu metodu i svaki ćete put biti nagrađeni svježim, slanim, lijepim i malo pougljenjenim povrćem

VOYO logo
VOYO logo

Vrlo vjerojatno posjedujete fritezu na vrući zrak, odnosno fritezu koja prži bez kapi ulja, posebno ako imate profil na TikToku, gdje se upotrebljava za hrpu recepata. No, stručnjaci iz Mashablea tvrde kako ih većina ne koristi na pravi način.

Naime, friteze na vrući zrak se ne bi trebale koristiti za prženje, već za pečenje povrća jer su one u suštini parno-konvekcijske peći. U njima cirkulira vrući zrak kako bi se hrana brže skuhala na visokim temperaturama.

Zdraviji i upola kraći proces pečenja

Ako želite ispeći povrće u fritezi, ovo je jedna od metoda.

Izrežite povrće kako god želite

U ladicu friteze nanesite dosta spreja za kuhanje

Stavite hranu u ladicu u fritezi

Sprejem našpricajte i hranu

Začinite povrće kako god želite

Uključite najvišu temperaturu na fritezi

Nakon otprilike 10 minuta protresite ladicu kako bi se povrće promiješalo

Povrće je pečeno kada je hrskavo na rubovima, ali mekano iznutra. Obično je gotovo za 20-ak minuta

Slijedite navedene upute i svaki ćete put biti nagrađeni svježim i hrskavim povrćem. Postupak koji inače traje 45 minuta tako ćete upola skratiti i nećete koristiti onoliko ulja koliko koristite kada pečete povrće u pećnici. Ono što je najbitnije, proces je toliko jednostavan i zaista ga je teško uprskati.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali