Kuhinja i recepti /

Neodoljivi zapečeni rižoto s bukovačama i sirom

Nevjerojatno ali moguće. Jednostavna riža može dobiti sasvim novo ruho, puno bogatog okusa.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za zapečeni rižoto:

30 dag bukovača 20 dag riže glavica luka češanj češnjaka maslac list peršina sol i papar ribani sir 1 dcl bijelog vina ulje

Priprema zapečenog rižota:

Očistite i usitnite luk pa ga popržite na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte rižu i 2 prsta vode te ju pirjajte dok ne omekša.

U drugoj posudi na maslacu kratko prepržite usitnjeni češnja, dodajte gljive i vino pa ih pirjajte sve dok ne postanu mekane (cca 15 minuta). U gljive dodajte rižu, sitno nasjeckani peršinov list, posolite i popaprite.

Sve zajedno izmiješajte i stavite u maslacem namazanu vatrostalnu posudu. Pospite ribanim sirom i pecite oko 10 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali