SLATKI ILI SLANI /

Muffini od bundeve dodat će boju i najtmurnijem danu: Jednostavni i ukusni

Muffini od bundeve mogu se poslužiti topli ili hladni, ovisno o tome što više volite

VOYO logo
VOYO logo

Za jedne bundeva, za druge buča, ali bez obzira na naziv, ova ukusna namirnica trenutno dominira društvenim mrežama, a gastro influenceri ne prestaju objavljivati recepte s njom. Što ju čini tako popularnom? - Njena svestranost!

Savršena je za pripremu slanih jela, ali i slastica. Mnogi koji su je navikli konzumirati isključivo u juhama bit će ugodno iznenađeni kada je prvi put probaju u drugačijem izdanju.

Muffini od bundeve idealan su izbor za doručak. Osim toga, brzo se pripremaju, mekani su i lako prilagodljivi prema vašim željama.

Sastojci:

200 g glatkog brašna

200 g pirea od bundeve

2 čajne žličice praška za pecivo

1 čajna žličica agavinog sirupa

2 jaja

2 čajne žličice otopljenog maslaca

Prema želji: svježi sir, šunka, šlag

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i agavin sirup u jednoj posudi. U drugoj, izmiješajte pire od bundeve i jaja, zatim dodajte suhe sastojke. Dodajte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Smjesu ulijte u košarice za muffine te po želji dodajte svježi sir ili sitno nasjeckanu šunku. Za slatku varijantu, ukrasite šlagom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C do 20 minuta.

Muffini od bundeve mogu se poslužiti topli ili hladni, ovisno o tome što više volite.

POGLEDAJTE VIDEO: Mjesec dana ranije počela je berba bundeva. A hoće li i količine ulja biti rekordne?

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali