
Meghan Markle pojednostavnila pripremu špageta: Umjesto klasičnog kuhanja, radi ovo

Špageti koje Meghan Markle sprema nisu ono što biste očekivali od vojvotkinje, jedan trik u pripremi potpuno mijenja uobičajeni recept
Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle (43), osim svojim stilom i humanitarnim radom, privlači pažnju i svojim kulinarskim vještinama.
Njezin recept za špagete postao je viralan zbog neobične, ali iznimno jednostavne metode pripreme koja odstupa od tradicionalnog talijanskog kuhanja. Glavna kontroverza ovog jela leži u metodi "sve u jednom loncu", piše The Modern Nonna.
Recept za špagete Meghan Markle
Umjesto klasičnog kuhanja tjestenine u velikoj količini slane vode koja se kasnije procijedi, Meghan sirovu tjesteninu stavlja izravno u tavu s ostalim sastojcima. Sve se zajedno prelijeva kipućom vodom i kuha dok tjestenina ne postane al dente. Na taj se način škrob iz tjestenine ne baca s vodom, već se spaja s maslinovim uljem i sokovima rajčice, stvarajući prirodno kremast i bogat umak bez dodavanja vrhnja. Rezultat je ukusno jelo i, što je mnogima najvažnije, minimalno posuđa za pranje.
Sastojci za dvije osobe:
-
250 g špageta ili druge duge tjestenine
-
250 g cherry rajčica, prepolovljenih
-
2-3 režnja češnjaka, tanko narezana
-
1 žlica maslinovog ulja
-
Oko 700 ml kipuće vode (ili dovoljno da prekrije tjesteninu)
-
½ povrtne kocke za juhu
-
Velika šaka svježeg špinata
-
Šaka rukole
-
30 g naribanog parmezana
-
Sol i papar po ukusu
Priprema:
- U široku i dublju tavu ili lonac stavite prepolovljene cherry rajčice, narezani češnjak, maslinovo ulje i prstohvat soli.
- Preko povrća položite sirove, nelomljene špagete.
- Sve prelijte kipućom vodom iz kuhala, pazeći da je tjestenina u potpunosti prekrivena.
- Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 8-10 minuta, odnosno dok tjestenina ne bude kuhana al dente. Povremeno promiješajte kako se špageti ne bi zalijepili.
- Pred kraj kuhanja, kada je veći dio vode ispario i kada dobijete umak, dodajte razmrvljenu povrtnu kocku za juhu i dobro promiješajte.
- Maknite tavu s vatre te odmah umiješajte svježi špinat i rukolu.
- Na kraju dodajte svježe naribani parmezan, sve još jednom promiješajte dok se sir ne otopi i poveže umak te odmah poslužite.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Zastrašujući rezultati: Pesticidi na voću i povrću koje jedemo uzrokuju neplodnost i alergije


















