IMAMO RECEPT /

Meghan Markle pojednostavnila pripremu špageta: Umjesto klasičnog kuhanja, radi ovo

Špageti koje Meghan Markle sprema nisu ono što biste očekivali od vojvotkinje, jedan trik u pripremi potpuno mijenja uobičajeni recept

VOYO logo
VOYO logo

Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle (43), osim svojim stilom i humanitarnim radom, privlači pažnju i svojim kulinarskim vještinama.

Njezin recept za špagete postao je viralan zbog neobične, ali iznimno jednostavne metode pripreme koja odstupa od tradicionalnog talijanskog kuhanja. Glavna kontroverza ovog jela leži u metodi "sve u jednom loncu", piše The Modern Nonna.

 

 

Recept za špagete Meghan Markle

Umjesto klasičnog kuhanja tjestenine u velikoj količini slane vode koja se kasnije procijedi, Meghan sirovu tjesteninu stavlja izravno u tavu s ostalim sastojcima. Sve se zajedno prelijeva kipućom vodom i kuha dok tjestenina ne postane al dente. Na taj se način škrob iz tjestenine ne baca s vodom, već se spaja s maslinovim uljem i sokovima rajčice, stvarajući prirodno kremast i bogat umak bez dodavanja vrhnja. Rezultat je ukusno jelo i, što je mnogima najvažnije, minimalno posuđa za pranje.

Sastojci za dvije osobe:

  • 250 g špageta ili druge duge tjestenine

  • 250 g cherry rajčica, prepolovljenih

  • 2-3 režnja češnjaka, tanko narezana

  • 1 žlica maslinovog ulja

  • Oko 700 ml kipuće vode (ili dovoljno da prekrije tjesteninu)

  • ½ povrtne kocke za juhu

  • Velika šaka svježeg špinata

  • Šaka rukole

  • 30 g naribanog parmezana

  • Sol i papar po ukusu

Meghan Markle pojednostavnila pripremu špageta: Umjesto klasičnog kuhanja, radi ovo
Foto: Shutterstock

Priprema:

  1. U široku i dublju tavu ili lonac stavite prepolovljene cherry rajčice, narezani češnjak, maslinovo ulje i prstohvat soli.
  2. Preko povrća položite sirove, nelomljene špagete.
  3. Sve prelijte kipućom vodom iz kuhala, pazeći da je tjestenina u potpunosti prekrivena.
  4. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 8-10 minuta, odnosno dok tjestenina ne bude kuhana al dente. Povremeno promiješajte kako se špageti ne bi zalijepili.
  5. Pred kraj kuhanja, kada je veći dio vode ispario i kada dobijete umak, dodajte razmrvljenu povrtnu kocku za juhu i dobro promiješajte.
  6. Maknite tavu s vatre te odmah umiješajte svježi špinat i rukolu. 
  7. Na kraju dodajte svježe naribani parmezan, sve još jednom promiješajte dok se sir ne otopi i poveže umak te odmah poslužite.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Zastrašujući rezultati: Pesticidi na voću i povrću koje jedemo uzrokuju neplodnost i alergije

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali