
Krumpir salata će biti ukusnija ako dodate sastojak iznenađenja: 'Daje hrskavost'

Kako biste napravili krumpir salatu potrebni su vam: majoneza, limun, ocat i sastojak iznenađenja
Krumpir salata jednostavna je za pripremu i vrlo ukusan dodatak jelima, a neki je vole jesti i kao samostalan obrok. Za ovo jelo postoje brojni recepti, a mi vam donosimo jedan s iznenađujućim sastojkom.
Kako biste napravili krumpir salatu potrebni su vam kremasta majoneza, sočni limun i malo octa, koji stvaraju laganu i uravnoteženu bazu. No, dodavanje hrskave pancete ono je što krumpir salatu zaista podiže na viši nivo.
Ovaj recept je za četiri do šest osoba i može se napraviti za nešto više od 40 minuta, uključujući vrijeme za hlađenje krumpira, piše Express.
Recept za krumpir salatu
"Ovo je klasična krumpir salata s opcionalnom hrskavom pancetom koja će je začiniti. Savršena je za piknike i roštilje, super je jednostavna i potrebno je samo oko 20 minuta za pripremu", rekla je slavna kuharica i "kraljica krumpira" Poppy O'Toole za BBC.
Sastojci:
- 1 kg mladog krumpira, prepolovljenog ili narezanog na četvrtine tako da svi budu slične veličine,
- 150 g dimljene pancete ili slanine narezane na kockice,
- Četiri mlada luka, tanko narezana,
- Dvije žlice punomasne majoneze,
- Jedan limun, samo korica,
Jedna čajna žličica bijelog vinskog octa,
- Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
1. Stavite krumpir u veliku posudu i prelijte ga s dovoljno hladne vode da ga prekrije. Pospite obilnom količinom soli.
Stavite posudu na jaku vatru i zakuhajte vodu. Kuhajte krumpir deset do petnaest minuta ili dok ne omekša dovoljno da lako klizi s noža kada se probode.
2. Nakon što se skuha, dobro ocijedite krumpir i ostavite ga da odstoji dok se ne ohladi na sobnu temperaturu.
3. Komadiće ili kockice pancete stavite u tavu dok je još hladna, a zatim stavite tavu na srednje jaku vatru. Pržite ih dok ne dobiju tamno zlatnu boju i ne postanu hrskavi.
4. Izvadite ih šupljikavom žlicom i prebacite na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi upio višak masnoće. Ne bacajte otopljenu masnoću koja je ostala u tavi.
5. Otprilike četvrtinu mladog luka i pancete sačuvajte za kasnije ukrašavanje. Ostatak sastojaka, osim krumpira, stavite u veliku zdjelu za miješanje, dodajte žlicu ili dvije masti od pancete za bogatiji okus. Sve dobro promiješajte, a zatim začinite solju i crnim paprom po ukusu.
6. Na kraju lagano umiješajte ohlađeni krumpir dok se ravnomjerno ne prekrije. Pospite mladim lukom i hrskavom pancetom te poslužite.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Liječnik o metabolizmu, njegovim bolestima i poremećajima: 'Radi se o nizu kemijskih reakcija s jednim ciljem'
















