Kuhinja i recepti /

Priprema kobasica: Kobasice u luku i vinu

Dimljene, pečene, kuhane... Mali je broj ljudi koji ne voli kobasice, njihov okus i miris uvijek mame nepce. Kobasice se lako pripremaju pa predlažemo jednostavan recept uz dodatak vina i luka.

VOYO logo
VOYO logo

Priprema kobasica - sastojci:

kobasica pečenica težine oko 80 dag 3 glavice luka 2 dl bijelog vina 1 kg krumpira ulje sol i papar

Priprema kobasica:

Oguliti krumpir pa narezati na ploškice i napola skuhati. Kobasice izbodite na nekoliko mjesta čačkalicom i popržite na ulju uz česta okretanja kako bi ih ravnomjerno ispekli.

Luk očistite i nasjeckajte na trakice koji ćete ispržiti na masnoći od kobasica. Prije prženja luka, maknite kobasice na toplo i odlijte višak masnoće.

Dodajte vino, posolite i poparite i pustite na vatri da provrije dok ne ispari gotovo cijela tekućina.

Nakon toga dodajte krumpir i ispržite ga do kraja, pa na njega dodajte kobasicu i ugrijte.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali