
Priprema kobasica: Kobasice u luku i vinu

Dimljene, pečene, kuhane... Mali je broj ljudi koji ne voli kobasice, njihov okus i miris uvijek mame nepce. Kobasice se lako pripremaju pa predlažemo jednostavan recept uz dodatak vina i luka.
Priprema kobasica - sastojci:
kobasica pečenica težine oko 80 dag 3 glavice luka 2 dl bijelog vina 1 kg krumpira ulje sol i papar
Priprema kobasica:
Oguliti krumpir pa narezati na ploškice i napola skuhati. Kobasice izbodite na nekoliko mjesta čačkalicom i popržite na ulju uz česta okretanja kako bi ih ravnomjerno ispekli.
Luk očistite i nasjeckajte na trakice koji ćete ispržiti na masnoći od kobasica. Prije prženja luka, maknite kobasice na toplo i odlijte višak masnoće.
Dodajte vino, posolite i poparite i pustite na vatri da provrije dok ne ispari gotovo cijela tekućina.
Nakon toga dodajte krumpir i ispržite ga do kraja, pa na njega dodajte kobasicu i ugrijte.













