ZA PRSTE POLIZATI /

Kobasice će biti savršeno hrskave i sočne: Pripremite ih ovako i nećete požaliti

Kuharica je otkrila svoj jednostavan trik za sočne i hrskave kobasice koji vas neće razočarati

VOYO logo
VOYO logo

Kobasice su mnogima omiljeni dio doručka jer se brzo pripreme, fine su i odgovaraju uz gotovo sve. U zadnje vrijeme, sve više ljudi koristi fritezu na vrući zrak za njihovo pečenje jer je praktična, štedi vrijeme i lako se upotrebljava.

Većina će jednostavno ubaciti kobasice unutra i uključiti uređaj, ali postoji jedan trik koji može napraviti veliku razliku u okusu i izgledu. Riječ je o jednostavnom dodatnom koraku koji je trenutačno hit na TikToku, piše Express.

Kobasice će ovako biti hrskave i sočne

Kuharica Christine Pittman, koja na TikToku dijeli recepte, pokazala je svoj trik za savršene kobasice iz friteze na vrući zrak. Kaže da je tajna u tome da kobasice lagano probodete nožem nekoliko puta prije nego ih stavite peći. Iako to možda zvuči čudno, ima sasvim dobar razlog za to.

"Ako kobasice ne probodete prije pečenja, često znaju puknuti jer se iznutra zagrijavaju i tekućina počne ključati. Zbog tog pritiska kožica ne može izdržati pa pukne, nakon čega iscuri sav sok i postanu suhe", objasnila je Pittman.

Kad kobasice prije pečenja lagano probodete, para i višak tekućine izaći će ravnomjerno te koža neće pucati. Kao rezultat kobasice će izvana biti hrskave i smeđe, a iznutra sočne i savršeno kuhane.

Christine također napominje da je vrlo važno da kobasice u fritezi ne budu poredane jedna preko druge, nego da budu ravnomjerno raspoređene u ladici. Ona ih peče na oko 200 stupnjeva Celzija i to deset minuta, što je dovoljno da se lijepo ispeku, bez potrebe za okretanjem.

Kad su bile gotove, izvadila ih je van, ponosno pokazala rezultat i rekla: "Smeđe su i hrskave."

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je raj za nepce! Provjerili smo kako nastaju savršene hrvatske kobasice, pancete i kulen

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali