USKRSNI KLASIK /

Brza i jednostavna priprema: Punjena jaja na pet načina za bogat blagdanski stol

Kuhana jaja mogu se pripremiti na mnogo načina, a jedan od popularnijih su punjena jaja

VOYO logo
VOYO logo

Jaja su uskrsni klasik, a ima li boljeg načina da iskoristite kuhana jaja od punjenih jaja? Jednostavna punjena jaja su ukusna i praktična namirnica koju možete pripremiti za bilo koju prigodu. Recept nije samo brz, već je uvelike prilagodljiv vama i vašim prehrambenim navikama i preferencijama.

Punjena jaja s majonezom i senfom

Ova brza i jednostavna verzija punjenih jaja idealna je za one koji trebaju ukusan zalogaj u zadnji tren. Možete ih prilagoditi svom ukusu dodavanjem sitno sjeckanog povrća, začinskog bilja, komadića slanine ili drugih omiljenih sastojaka. Imamo najbolji recept za punjena jaja, a ova količina sastojaka će biti dovoljna za njih 12.

Punjena jaja sastojci:

6 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

1 žlica senfa

1 žlica kiselog vrhnja

1/4 žličice soli

1/4 žličice papra

Punjena jaja priprema:

Kuhajte jaja 10-12 minuta, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite popola.

Izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu.

Dodajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, sol i papar u zdjelu sa žumanjcima.

Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo svježeg peršina ili papra.

Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.

Punjena jaja sa šunkom i sirom

Za malo konkretniji obrok, tu su jaja punjena šunkom i sirom. Možete ih naribati ili nasjeckati na sitno, no što sitnije komadiće dobijet,e to će okus biti bolji. Ova zalogaje vole svi, a odlični su kao predjelo ili u sklopu uskršnjeg doručka.

Punjena jaja sa šunkom i sirom sastojci:

6 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

50 g naribane šunke

50 g naribanog sira (gauda, cheddar ili po želji)

1 žličica senfa

Prstohvat soli i papra

Punjena jaja sa šunkom i sirom priprema:

Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.

Izvadite žumanjke i pomiješajte ih s majonezom, senfom, šunkom i sirom.

Posolite, popaprite i dobro izmiješajte.

Napunite bjelanjke smjesom i po želji pospite s još malo sira ili komadićima šunke za ukras.

Punjena jaja s tunom

Ni ova riblja varijanta nije za bacanje, posebno ako volite tunu. Kombinacija jaja i tune neodoljivo podsjeća na tuna salatu sa svim okusima u jednom zalogaju. Tunu je također lagano za umiješati i rasporediti na bjelanjke, a s ovim receptom nećete imati puno pripreme.

Punjena jaja s tunom sastojci:

6 kuhanih jaja

1 konzerva tune (ocijeđena)

2 žlice majoneze

1 žličica limunovog soka

1/4 žličice soli

1/4 žličice papra

Malo kapara ili maslina za ukras (po želji)

Punjena jaja s tunom priprema:

Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.

Žumanjke pomiješajte s tunom, majonezom, limunovim sokom, soli i paprom. Smjesa treba biti kremasta.

Napunite polovice bjelanjaka i dodajte malo kapara ili maslina na vrh za dodatnu aromu.

Vege punjena jaja

Ova verzija punjenih jaja je lagana, šarena i puna okusa. Neodoljivo podsjeća na proljeće i idealna je za predjelo. Vaši gosti će biti oduševljeni ovom verzijom, bilo da jedu meso ili ne.

Vege punjena jaja sastojci:

6 kuhanih jaja

1 zreli avokado

1 žlica limunovog soka

1 žlica ribane mrkve

1 žlica sitno nasjeckane rajčice (bez sjemenki)

Malo soli i papra

Prstohvat češnjaka u prahu ili malo maslinovog ulja (opcionalno)

Vege punjena jaja priprema:

Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.

Žumanjke izvadite i pomiješajte s avokadom i limunovim sokom.

Dodajte ribanu mrkvu i rajčicu.

Napunite polovice bjelanjaka.

Za dodatni štih možete ubaciti malo maslinovog ulja i začine po ukusu.

Pikantna punjena jaja

Za ljubitelje ljutog tu je i pikantna verzija. Tajni sastojak kod punjenja ovih jaja je ljuti ajvar - što ljući to bolji! Ako nemate ljuti ajvar, možete uzeti blagi u koji ćete dodati par kapi tabasco umaka po želji.

Pikantna punjena jaja sastojci:

6 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

1 žlica ljutog ajvara

Prstohvat dimljene paprike (ili čilija)

Malo soli i papra

Pikantna punjena jaja priprema:

Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.

Žumanjke zgnječite i pomiješajte s majonezom, ajvarom i začinima. Smjesa treba biti glatka i kremasta.

Smjesom napunite bjelanjke.

Po vrhu pospite još malo čilija ili paprike.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li ovog Uskrsa Nijemci jesti hrvatska, a Hrvati ukrajniska i albanska jaja?

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali