
Brza i jednostavna priprema: Punjena jaja na pet načina za bogat blagdanski stol

Jaja su uskrsni klasik, a ima li boljeg načina da iskoristite kuhana jaja od punjenih jaja? Jednostavna punjena jaja su ukusna i praktična namirnica koju možete pripremiti za bilo koju prigodu. Recept nije samo brz, već je uvelike prilagodljiv vama i vašim prehrambenim navikama i preferencijama.
Punjena jaja s majonezom i senfom
Ova brza i jednostavna verzija punjenih jaja idealna je za one koji trebaju ukusan zalogaj u zadnji tren. Možete ih prilagoditi svom ukusu dodavanjem sitno sjeckanog povrća, začinskog bilja, komadića slanine ili drugih omiljenih sastojaka. Imamo najbolji recept za punjena jaja, a ova količina sastojaka će biti dovoljna za njih 12.
Punjena jaja sastojci:
6 kuhanih jaja
2 žlice majoneze
1 žlica senfa
1 žlica kiselog vrhnja
1/4 žličice soli
1/4 žličice papra
Punjena jaja priprema:
Kuhajte jaja 10-12 minuta, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite popola.
Izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu.
Dodajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, sol i papar u zdjelu sa žumanjcima.
Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo svježeg peršina ili papra.
Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.
Punjena jaja sa šunkom i sirom
Za malo konkretniji obrok, tu su jaja punjena šunkom i sirom. Možete ih naribati ili nasjeckati na sitno, no što sitnije komadiće dobijet,e to će okus biti bolji. Ova zalogaje vole svi, a odlični su kao predjelo ili u sklopu uskršnjeg doručka.
Punjena jaja sa šunkom i sirom sastojci:
6 kuhanih jaja
2 žlice majoneze
50 g naribane šunke
50 g naribanog sira (gauda, cheddar ili po želji)
1 žličica senfa
Prstohvat soli i papra
Punjena jaja sa šunkom i sirom priprema:
Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
Izvadite žumanjke i pomiješajte ih s majonezom, senfom, šunkom i sirom.
Posolite, popaprite i dobro izmiješajte.
Napunite bjelanjke smjesom i po želji pospite s još malo sira ili komadićima šunke za ukras.
Punjena jaja s tunom
Ni ova riblja varijanta nije za bacanje, posebno ako volite tunu. Kombinacija jaja i tune neodoljivo podsjeća na tuna salatu sa svim okusima u jednom zalogaju. Tunu je također lagano za umiješati i rasporediti na bjelanjke, a s ovim receptom nećete imati puno pripreme.
Punjena jaja s tunom sastojci:
6 kuhanih jaja
1 konzerva tune (ocijeđena)
2 žlice majoneze
1 žličica limunovog soka
1/4 žličice soli
1/4 žličice papra
Malo kapara ili maslina za ukras (po želji)
Punjena jaja s tunom priprema:
Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
Žumanjke pomiješajte s tunom, majonezom, limunovim sokom, soli i paprom. Smjesa treba biti kremasta.
Napunite polovice bjelanjaka i dodajte malo kapara ili maslina na vrh za dodatnu aromu.
Vege punjena jaja
Ova verzija punjenih jaja je lagana, šarena i puna okusa. Neodoljivo podsjeća na proljeće i idealna je za predjelo. Vaši gosti će biti oduševljeni ovom verzijom, bilo da jedu meso ili ne.
Vege punjena jaja sastojci:
6 kuhanih jaja
1 zreli avokado
1 žlica limunovog soka
1 žlica ribane mrkve
1 žlica sitno nasjeckane rajčice (bez sjemenki)
Malo soli i papra
Prstohvat češnjaka u prahu ili malo maslinovog ulja (opcionalno)
Vege punjena jaja priprema:
Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
Žumanjke izvadite i pomiješajte s avokadom i limunovim sokom.
Dodajte ribanu mrkvu i rajčicu.
Napunite polovice bjelanjaka.
Za dodatni štih možete ubaciti malo maslinovog ulja i začine po ukusu.
Pikantna punjena jaja
Za ljubitelje ljutog tu je i pikantna verzija. Tajni sastojak kod punjenja ovih jaja je ljuti ajvar - što ljući to bolji! Ako nemate ljuti ajvar, možete uzeti blagi u koji ćete dodati par kapi tabasco umaka po želji.
Pikantna punjena jaja sastojci:
6 kuhanih jaja
2 žlice majoneze
1 žlica ljutog ajvara
Prstohvat dimljene paprike (ili čilija)
Malo soli i papra
Pikantna punjena jaja priprema:
Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
Žumanjke zgnječite i pomiješajte s majonezom, ajvarom i začinima. Smjesa treba biti glatka i kremasta.
Smjesom napunite bjelanjke.
Po vrhu pospite još malo čilija ili paprike.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li ovog Uskrsa Nijemci jesti hrvatska, a Hrvati ukrajniska i albanska jaja?


















