Kuharica /

Francuska salata sa smrznutim povrćem - recept i priprema

Francuska salata tradicionalno je blagdansko jelo u našim krajevima. Ova francuska salata sa smrznutim povrćem gotova je za svega nekoliko minuta.

VOYO logo
VOYO logo

Francuska salata je porijeklom iz Rusije, a poznata je i kao Olivier salata koju je izumio Lucien Olivier. Postoje različite varijante pripreme francuske salate, a jedan od način je priprema francuske salate sa smrznutim povrćem.

Kako se priprema francuska salata sa smrznutim povrćem?

Priprema francuske salate sa smrznutim povrćem jednaka je pripremi francuske salate sa svježim povrćem.

Sastojci potrebni da bi se pripremila francuska salata sa smrznutim povrćem su:

smrznuti krumpir i mrkva

smrznuti grašak

jaja

majoneza

kiseli krastavci

sol

papar

Francuska salata sa smrznutim povrćem priprema:

Najpije skuhajte smrznuto povrće u vodi.

Kada se povrće skuha, morate ga dobro rashladiti.

Narežite povrće na manje komadiće i sve stavite u posudu.

Skuhajte jaja i narežite ih na kockice.

Dodajte jaja u posudu s povrćem te narežite kisele krastavce.

Kada ste dobro izmiješali povrće i jaja, dodajte majonezu i prema želji kiselo vrhnje.

Začinite sa soli i paprom prema želji.

Francuska salata sa smrznutim povrćem je gotova.

Pokrijte salatu i ohladite barem jedan sat ili preko noći prije nego što ju poslužite.

POGLEDAJTE VIDEO: Majstori kuhinje dali nam recepte i otkrili: 'Suhi bakalar ne smije mirisati na ribu'

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali