
LOŠE NAVIKE /
Ovih osam stvari ne smijete držati pored štednjaka: 'Može biti opasno'
Okus mediterana uvijek oduševljava
Ukusni podatni njoki odlična su baza za jela s raznim umacima, a pogotovo ako u njima ima puno mirisnog povrća. Danas vam donosimo pravu šarenu gozbu i za oči i za nepce.
njoki (količina po želji)
700 g nascjekanih rajčica
desetak crnih maslina
1 luk
1 žlica kapara
3-4 slana inćuna
1/2 nasjeckane zelene paprike
2 češnja češnjaka
peršin, papar, ružmarin, bosiljak (ili bilo koji začin po želji)
parmezan
Na malo maslinova ulja popržiti luk i češnjak, dodati rajčice, masline, kapare, inćune i papriku te začiniti po želji.
Ako je umak pregust dodati malo vode i dinstati oko 15 minuta. Skuhati njoke i pomiješati ih s umakom. Posipati s puno parmezana. Uslast!