Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Talijanski njoki s rajčicama, maslinama, inćunima i kaparama

Okus mediterana uvijek oduševljava

VOYO logo
VOYO logo

Ukusni podatni njoki odlična su baza za jela s raznim umacima, a pogotovo ako u njima ima puno mirisnog povrća. Danas vam donosimo pravu šarenu gozbu i za oči i za nepce.

Sastojci:

 

njoki (količina po želji)

700 g nascjekanih rajčica

desetak crnih maslina

1 luk

1 žlica kapara

3-4 slana inćuna

1/2 nasjeckane zelene paprike

2 češnja češnjaka

peršin, papar, ružmarin, bosiljak (ili bilo koji začin po želji)

parmezan

Priprema:

 

Na malo maslinova ulja popržiti luk i češnjak, dodati rajčice, masline, kapare, inćune i papriku te začiniti po želji.

Ako je umak pregust dodati malo vode i dinstati oko 15 minuta. Skuhati njoke i pomiješati ih s umakom. Posipati s puno parmezana. Uslast!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali