TOPE SE U USTIMA /

Recept bake Nede za najfinije palačinke koje ćete probati: Tajna je u ovim sastojcima

Donosimo vam recept bake Nede koja se oduvijek dičila svojim mekanim, ukusnim i vrlo tankim palačinkama

VOYO logo
VOYO logo

Svjetski dan palačinki obilježava se ove godine 13. veljače. Omiljena slastica svih generacija danas se radi u svim varijacijama, od onih debelih, pa sve do tankih.

POGLEDAJTE VIDEO: Stotine tisuća ljudi stigle na karneval, organizatori se nadaju velikoj zaradi: Prošle godine inkasirali milijardu i pol eura!

Mi vam donosimo recept bake Nede koja se oduvijek dičila svojim mekanim i vrlo tankim palačinkama koje se tope u ustima. Naravno, vi smjesu možete "podebljati" po želji kad je stavite na vrelu tavu.

Za pripremu ovih palačinki najbolje je odabrati neprianjajuću tavu kako se one ne bi zalijepile, jer se smjesa za ovu slatku deliciju radi bez masnoće i ulja.

Sastojci:

2 jaja

200 g glatkog brašna

200 ml mlijeka

200 ml vode ili gazirane mineralne vode

Naribana limunova korica

Vanilin šećer ili aroma vanilije

Ulje za premazivanje tave

Nadjev po želji

Priprema:

U posudu stavite jaja, mlijeko, vodu ili gaziranu mineralnu vodu, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu te dodajte brašno po želji. Pjenjačom ili mikserom izmiješajte na laganoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Baka Neda savjetuje da brašno dodajete postupno kako biste postigli savršenu gustoću smjese, koja na koncu ne smije biti "niti rijetka, a niti pregusta".

Tavu zagrijte te je premažite tankim slojem ulja. Palačinka je gotova kad se lagano napuše i porumeni pa je onda okrenite i ispecite s druge strane.

Kad su palačinke gotove, stavite nadjev po želji, zarolajte ih i uživajte!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali