
Djeluju bezopasno, ali mogu biti jako štetne. A koristite ih svakodnevno...

Ako čestice hrane s vašeg posuđa ostanu neko vrijeme u vašem sudoperu, počinju stvarati plodno tlo za bakterije
Postoje stvari koje svakodnevno koristimo u svojoj kuhinji, a koje su na prvi pogled sasvim obične i prilično bezopasne. Portal Bright Side nabrojao je neke od njih koje predstavljaju pravu opasnost za vas i vaše ukućane.
1. Plastične posude za hranu Da bi plastika postala fleksibilna, neki proizvođači dodaju posebne kemikalije koje mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.
2. Sudoper Ako čestice hrane s vašeg posuđa ostanu neko vrijeme u vašem sudoperu, počinju stvarati plodno tlo za bakterije poput salmonele i mnogih drugih. Kuhinjski sudoper može biti stvarno prljavo mjesto.
3. Noževi Noževi uvijek trebaju biti oštri, u protivnom mogu vas ozlijediti dok ih rabite.
5. Kuhinjske krpe Kuhinjske krpe jedne su od najprljavijih stvari u kuhinji. Stalno ih koristimo i dodirujemo, čak i prije pranja ruku, a zatim i tijekom kuhanja. Tako bakterije mogu ući u hranu koju pripremate.
6. Osvježivači zraka Kemikalije koje se nalaze u svim vrstama osvježivača zraka mogu uzrokovati oštećenje pluća ili čak rak. Zato je bolje da provjetravate kuhinju i redovito iznosite smeće.
7. Neprianjajuće posuđe Pregrijani teflon može ispuštati otrovne pare. Dakle, bolje je koristiti neko staromodno i dobro isprobano posuđe.
8. Daske za rezanje Uvijek koristite različite daske za rezanje mesa i povrća. Sirovo meso može sadržavati bakterije koje uzrokuju ozbiljne bolesti. Nikada nemojte koristiti oštećene ili ispucale daske za rezanje jer su pukotine savršeno mjesto za razmnožavanje bakterija.
















