Kuhinja i recepti /

Zapečeni patlidžani sa sirom

Ukusno i jednostavno predjelo savršen je uvod kako u mesni tako i bezmesni obrok. Spoj laganih namirnica pojačan sirom koji možete odabrati po ukusu bitno je samo da je topljiv.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za zapečene patlidžane:

4 patlidžana 15 dag ribanog parmezana ili drugog topljivog sira 3 veće rajčice maslinovo ulje sol i papar

Priprema zapečenih patlidžana:

Operite rajčice i narežite ih na kolutiće, a patlidžane nakon pranja narežite po dužini i osušiti ih dobro papirnatim ubrusom.

Svaki komad posolite, popaprite i naglo zapecite s obje strane na dobro ugrijanoj grill tavi.

Kad su gotovi, poslažite kolutiće rajčice i posujte ih naribanim sirom, zalijte maslinovim uljem i na kratko zapecite u pećnici, tek toliko da se sir rastopi.

Poslužite ohlađeno.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali