
Zapečeni patlidžani sa sirom

Ukusno i jednostavno predjelo savršen je uvod kako u mesni tako i bezmesni obrok. Spoj laganih namirnica pojačan sirom koji možete odabrati po ukusu bitno je samo da je topljiv.
Sastojci za zapečene patlidžane:
4 patlidžana 15 dag ribanog parmezana ili drugog topljivog sira 3 veće rajčice maslinovo ulje sol i papar
Priprema zapečenih patlidžana:
Operite rajčice i narežite ih na kolutiće, a patlidžane nakon pranja narežite po dužini i osušiti ih dobro papirnatim ubrusom.
Svaki komad posolite, popaprite i naglo zapecite s obje strane na dobro ugrijanoj grill tavi.
Kad su gotovi, poslažite kolutiće rajčice i posujte ih naribanim sirom, zalijte maslinovim uljem i na kratko zapecite u pećnici, tek toliko da se sir rastopi.
Poslužite ohlađeno.







![[KVIZ] Samo će pravi znalci znati sve o horor filmovima](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296718/H-d52e43ac-d042-4251-b088-0dbb49a2a7d6-550.webp?1749022191)





