
Zapečene punjene paprike na vegetarijanski

Jedno od tipičnih ljetnih jela su punjene ili filane paprike, a ovaj put donosimo tu poslasticu na vegetarijanski način uz malu doradu - na kraju ih samo trebate malo zapeći!
Priprema:
Paprikama odstranite vrh, izvadite unutrašnjost i dobro ih operite. Mrkvu, rajčice (bez kožice) i krumpir narežite na sitne komadiće.
Sojine ljuskice polijete vrućom vodom i ostavite 10 minuta da se namaču.
U lonac na maslinovom ulju kratko pirjajte luk. Dodajte ocijeđene sojine ljuskice, leću, rižu, nasjeckani krumpir, paradajz i mrkvu. Nakon kratkog pirjanja uz stalno miješanje dodajte začine. Po potrebi dolijte malo vode ili umaka od rajčice.
Pripremljenom smjesom napunite paprike. Složite ih u duboki lonac tako da se ne prevrnu. Zalijte ih umakom od rajčica uz malo vode i kuhajte oko 20 - 30 minuta.
Kad su kuhane, premjestite paprike u vatrostalnu zdjelu, dodajte malo tekućine u kojoj su se kuhale i pecite ih desetak minuta u zagrijanoj pećnici. Ako ih želite dodatno doraditi, narežite kriške sira i stavite po jednu na vrh paprike. Uz paprike možete servirati pire od krumpira ili nešto drugo po vašoj želji. U slast!














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
