Kuhinja i recepti /

Zapečene lignje s krumpirom

Svi ljubitelji morske hrane, pronaći će se u ovom ukusnom jelu - zapečenim lignjama s krumpirom. Lignje se rade na gradele, pržene i u umaku.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za zapečene lignje s krumpirom:

0,5 kg očišćenih lignji 0,5 kg krumpira 2 dl bijelog vina 1/2 veze peršina 3 češnja češnjaka 1 limun 1 dl maslinovog ulja sušeno začinsko bilje sol i papar

Priprema zapečenih lignji s krumpirom:

Očišćene lignje narežite na kolutiće, polijte limunovim sokom, popaprite, dodajte usitnjeni svježi peršin i češnjak pa ostavite u marinadi pola sata.

Za to vrijeme očistite krumpir i narežite na kolutiće. Poslažite u vatrostalnu posudu red krumpira, red lignji pa završite s redom krumpira.

U posudici pomiješajte vino i ulje, pa time prelijte musaku, pokrijte alufolijom i pecite na 200 celzija dok krumpir ne bude mekan (oko 40 minuta).

Pri kraju skinite foliju da porumeni. Poslužite toplo.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali