
Zapečene gljive u vinu i maslinovu ulju

Gljive se slažu uz meso, rižu i povrće, a iako ih najčešće jedemo u umaku s bijelim vinom i vrhnjem, odlične su one i pohane.
Sastojci:
750 g većih šampinjona 1 šalica maslinovog ulja 1 šalica crnog vina 1 češnjak češnjaka sol, papar
Priprema:
Četkom očistite gljive, Prepolovite ih po dužini, a stapke zarežite s obje strane.
Nožićem zarezati glave i staviti u dublju posudu. Pomiješajte vino, ulje, usitnjeni češnja i dodajte malo soli i papra, pa marinadom prelijte gljive.
Pustite gljive da stoje u marinadi 2 sata. Nakon toga, izvadite ih marinade, ocijedite, poslažite ih na tepsiju i stavite peći u pećnicu na 225 Celzija, bliže gornjoj ploči cca 10 minuta.
Poslužite ih uz zagrijanu marinadu i pečeno meso.





![[KVIZ] Možeš li imati sve točno na ovom kvizu o nacionalnim parkovima Hrvatske?](http://cdn2.net.hr/media/2025/02/24/786157/H-1958dd5e-f2af-11ef-aeda-829ff0affdfc-550.webp?1745668483)








![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
