
Vruća čokolada s karamelom, cimetom i malo alkohola je nešto najbolje što si večeras možete pripremiti

Ovo čokolada izgleda toliko primamljivo da si je želimo odmah pripremiti
Vruća čokolada sa šlagom je, uz kuhano vino, punč i čaj, budimo realni, nešto najbolje što možemo popiti tijekom zime. Slažete se?
A što ako vam kažemo da smo nabasale na genijalan recept za vruću čokoladu, ali s dodatkom alkohola? I malo cimeta i karamele i šlaga...Da, sad stvarno zvuči još bolje. I to je jedna od prednosti odraslog života, što u svako piće koje smo pili kao klinci sad možemo dodati malo ruma ili likera za još bolji okus.
A ova inačica vruće čokolade radi se od cimeta, bijele čokolade, likera od kave, burbona i karamele. No, naravno, varijacije su bezbrojne, pa tako možete izbaciti kavu, umjesto bijele čokolade staviti smeđu, mliječnu čokoladu - odnosno, s ovim ukusnim napitkom možete raditi što god vam srce poželi.
Ali ipak, evo početnog recepta i kako se priprema, a dalje je sve prepušteno samo vama.
4 čaše mlijeka
110 grama cimeta
120 ml likera od kave
120 ml Jim Beam ili nekog drugog viskija (ili ruma, ako vam on više odgovara)
šlag
karamela
1 bijela ili mliječna čokolada
Zajedno s jednom čašom mlijeka otopite čokoladu po svom izboru (otprilike 100 grama), a kad se počne otapati, miješajte još oko tri minute.
Kad se čokolada otopi, dodajte preostale tri čaše mlijeka i cimet. Promiješajte sve zajedno i miješajte dok se ne sjedini.
U čaše ili šalice stavite Jim Beam i liker od kave, a zatim dodajte i pripremljenu vruću čokoladu te promiješajte. Na vrh stavite šlag i preljev od karamele.
Ova količina bit će dovoljna za četiri osobe. Uživajte, veselite se blagdanima i živjeli! :)


















